Mini LP in de vorm van bierviltje

Budweiser, het Amerikaanse biermerk, heeft onlangs een uniek en creatief promotioneel product gelanceerd in de vorm van mini LP’s die ook dienstdoen als bierviltjes. Met deze promotionele bierviltjes in de vorm van mini LP’s creëert Budweiser een onderscheidende merkervaring die de aandacht trekt van bier- en muziekliefhebbers.

Vinyl bierviltjes / Mini LP Credits: Budweiser

Budweiser Brasil brengt vinyl bierviltjes – mini elpees – die je echt op je pickup kunt draaien!

Geïnspireerd door de underground muziekscene in Brazilië, heeft de lokale Budweiser brouwerij besloten om echt “afspeelbare” vinyl bierviltjes (mini LP’s) uit te brengen voor (niet-bossanova?)fans. Reden? Het besef dat ‘vinyl’ onlangs de compact-disc heeft ingehaald als ’s werelds meest verkochte fysieke mediadrager. En dat Bud zich als maatschappelijk betrokken bedrijf profileert door beginnende musici te steunen.

bierviltjes elpee mini lp vinyl
budweiser LP bierviltjes

Afmeting mini LP

Het promotionele vinyl bierviltje van Budweiser is ongeveer even groot als een traditioneel kartonnen exemplaar en kan op de meeste platenspelers afgespeeld worden. Het is dus nog kleiner dan een single (10 inch). De komende tijd zullen de mini LP’s beschikbaar komen in bars in São Paulo en Curitiba, in Brazilië als onderdeel van de Budweiser-promotiecampagne.

Artiesten

Er worden negen artiesten in het zonnetje gezet, die mij althans niets zeggen: Aori, Kamau, Stefanie, Estudante, Monna Brutal, MCharles, Negra Rê, Akira en Zudizilla. Op de plaatjes staan blijkbaar ook Spotify QR-codes als je de muziek liever digitaal afspeelt. Ik heb Monna Brutal maar eens geprobeerd, die naam sprak me wel aan, maar ik ben niet onder de indruk…

Origineel idee

 De  campagne is gemaakt door Wieden+Kennedy São Paulo en heeft als catchphrase “the stage is yours to take”.  Volgens de creative directors hebben underground-musici nauwelijks ruimtes om zicht zichtbaar te manifesteren – en Budweiser heeft miljoenen ruimtes beschikbaar, op flesjes maar dus ook op bierviltjes. “Van die onderzetters maken wij nu een podium voor artiesten die wij de moeite waard vinden!”

Lees ook:  Snor beschermer

Een leuk idee vind ik, dat navolging verdient. Ik vraag me alleen af of een vol glas bier geen krassen maakt. Je eigen LP ontwerpen zou ook een leuke manier zijn om in te spelen op de elpee trend.