Wat zijn de meest populaire relatiegeschenken?

De meest populaire relatiegeschenken zijn chocolaatjes, geschenkpakketten met eten, en drank! En bonnen.

Wat zijn trendy (?) of populaire relatiegeschenken? Volgens een B-2-B onderzoek van Cartwright & Butler is er een voorkeur voor een bepaald soort geschenken. De meest populaire relatiegeschenken, volgens de resultaten uit dit onderzoek, zijn voedsel en drankproducten.

populaire relatiegeschenken-onderzoek-populariteit geschenken 2019

Cartwright & Butler is een leverancier van (luxe) geschenkpakketten. Het bedrijf heeft onderzoek gedaan naar de voorkeuren van relatiegeschenk inkopers in het Verenigd Koninkrijk.


“Het is fantastisch om te zien dat bedrijven erkennen dat relatiegeschenken een opmerkelijk verschil kunnen maken in het aangaan en onderhouden van positieve relaties met klanten en werknemers, terwijl ze een boost kunnen geven productiviteit en behoud van talent. “


Nigel Arnett, ‘The Butler Service’ Conciërge Manager bij Cartwright & Butler

Budget

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat ongeveer twee op de drie bedrijven (67%) gedurende het hele jaar relatiegeschenken naar hun klanten en personeel stuurt. Gemiddeld koopt een Brits MKB bedrijf ruim € 50 aan relatiegeschenken per klant per jaar.

Maar er zijn ook voorbeelden van zeer exclusieve kerstpakketten van meer dan 20k pond! Wat dat betreft is het aanbod luxe kerstpakketten in Nederland eenvoudig. Het beste dat in de buurt komt van dit niveau is dan toch de geschenk service van de Bijenkorf.

Conclusie

Het valt op dat ongeveer de helft van de respondenten evenveel waarde hechten aan de cadeaubon, als aan een relatiegeschenk in de vorm van een fles drank, of lekkernijen.

Ik zou een klein beetje mijn vraagtekens plaatsen bij de uitkomsten, aangezien dit onderzoek gepubliceerd is op een website die gefinancierd wordt door het leveren van diensten als content marketing.

Geef een fles drank, chocolade of een cadeaubon: of allebei!

Desondanks vind ik het de moeite waard om dit onderzoek naar populaire relatiegeschenken te delen. Want persoonlijk ben ik van mening, dat de uitkomst van hun onderzoek niet ver van de waarheid ligt. Wijn, chocolade en cadeaubonnen zijn nu eenmaal vaak voorkomende geschenken. De truc is alleen om te kiezen voor de goede cadeautjes. Hieronder wat tips:

Vino

Wijn met gepersonaliseerd etiket, stijlvol uitgevoerd door Typography Lovers. Oftewel: wijn met een eigen etiket, dat niet saai is.

diy relatiegeschenk likeur gift box

Likeur

Een origineel likeur relatiegeschenk kom je niet vaak tegen. Daarom is Pineut dan wel weer een fris idee!

chocolade diy set relatiegeschenk idee

Chocolade

Maak je eigen ambachtelijke chocolade repen met deze DIY chocolade relatiegeschenk set.

3d print chocolade bonbons relatiegeschenken

Bonbons

Als een doosje bonbons geen indruk meer maakt: probeer dan deze 3D print chocolade bonbons. Of super deluxe belgische bonbons van Maison Macolat.

ontbijt op bed originele cadeaubonnen top 5

Vouchers

Ik heb de drie meest originele cadeaubonnen voor bedrijven op een rij gezet. Check de top 3 cadeaubonnen.