Getest: Bijzonder luxe chocolade bonbons van Maison Macolat

Handgemaakte chocolade bonbons in luxe geschenkverpakking van Maison Macolat

Maison Macolat produceert luxe chocolade bonbons gemaakt van de beste kwaliteit Zuid-Afrikaanse macadamianoten en Belgische chocolade. Ben je op zoek naar een kerstcadeau of relatiegeschenk dat ze niet snel zullen vergeten? Lees dan verder.

relatiegeschenk koker bijzonder chocolade praline luxe

Originele drank combo’s

Maak je luxe geschenkpakket compleet met een drankje. De chocolatiers van macolat adviseren je originele combinaties. Denk aan donker Belgisch bier, Malibu of wodka, als ook de klassieke Champagne, whiskey en rum.

We’d Be Totally NUTS If We Didn’t Thank You!

Macadamia noten in chocolade: een beetje luxe voor iedereen

Macadamia noten zijn fijn van smaak, gezond en peperduur. Wat de charme van Macolat uitmaakt, is de briljante combinatie tussen de ‘Koning der Noten’ en de beste Belgische chocolade. Macadamia noten komen oorspronkelijk uit Australië, het zijn de duurste noten, per kg, in de wereld. Het voortreffelijke huwelijk van hartig en zoet brengt een ware smaakexplosie teweeg: een geroosterde macadamia noot in de kern bedekt met een laagje chocolade. 

Prijzen

Van een symbolisch bedankje tot grootse gebaren. Als je kwaliteit weet te waarderen, vind je bij Maison Macolat een relatiegeschenk voor elk budget. Vanaf € 13,50 tot € 50 voor een koker gevuld met 4 verschillende smaken luxe chocolade bonbons.

Tradities

Wie chocolade zegt, denkt meteen aan België. Al staat het grootste chocolademuseum ter wereld in Duitsland, de bonbon (praline) is oorspronkelijk uitgevonden in België door Jean Neuhaus in 1912. Het kan ook niet anders dan dat deze bijzonder luxe chocolade bonbons hun oorsprong vinden in België. Belgische chocolade is immers wereldberoemd. Al generaties lang wordt er in dit kleine landje heerlijke traktaties gemaakt van chocolade door ambachtelijke chocolatiers en grote industriële producenten.

Lees ook:  Mid-Century Design vogelhuisjes (alleen voor hippe vogels)

Belgisch – Zuid-Afrikaanse oorsprong

Maar Maison Macolat bestaat amper twee jaar. Al begint het verhaal achter deze jonge onderneming eigenlijk aan het eind van de 19e eeuw. De Duitse familie Bunge emigreert naar Zuid-Afrika en start daar een boerderij waar ze macadamianoten kweken. Ruim honderd jaar later schrijft afstammeling Julian Bunge, voor zijn studie Economie aan de Universiteit Antwerpen, een thesis over de waardeketting van de macademianoot. 

Hij ontdekt dat het microklimaat in Zuid-Afrika de hoogst aangeschreven kwaliteit noten ter wereld voortbrengt. En tegelijkertijd herontdekt hij de banden van zijn familie met de stad Antwerpen: ‘Bunge Trading Company had in de 19e eeuw een in- en uitvoerhandelsonderneming. Julian Bunge: “Dit inspireerde mij om iets te doen met dat deel van onze geschiedenis. Ik wilde een huwelijk tot stand brengen dat het beste van onze macademianoot koppelt aan Belgische chocolade en zo een mooi nieuw product maken”.

In juni 2018 werd Maison Macolat opgericht als onderneming met 547.000 euro aan kapitaal geïnvesteerd door 19 Business Angels waaronder meerdere leden van BAN Vlaanderen.

Ons oordeel (test)

Op onze redactie ontvangen we regelmatig lekkere relatiegeschenken. En al zeggen we vaak: het gaat om het gebaar. Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wel wat. Maison Macolat voldoet ruim aan deze eis. In onze kartonnen koker vonden we ruby-, yoghurt- en melkchocolade varianten uit het assortiment Macolat. Een vleugje elegantie, verfijning en plezier! Want ook op kwaliteit scoren de luxe relatiegeschenk bonbons bijzonder hoog. 

Als je een belangrijke deal wilt sluiten, de loyaliteit van klanten wilt vieren of teamleden mag bedanken voor een geleverde prestatie. Dan zijn deze luxe macadamia noten in chocolade de perfecte keuze voor een stijlvolle attentie. De luxe uitstraling van de verpakking en etiketten, maakt Macolat bovendien nog unieker en specialer om te geven als relatiegeschenk.