Bedrijven delen ervaringen promotionele producten

Onderzoek: 75% is overtuigd van de effectiviteit van promotionele producten


Het zijn imagebuilders, bevorderen klantenloyaliteit of motiveren je collega’s. Vaak openen promotionele producten zelfs deuren voor nieuwe klanten. Promotionele producten is een overkoepelende term voor producten als relatiegeschenken, premiums, merchandise, reclame-artikelen en kerstpakketten. Bijna alle marketingprofessionals die deelnamen aan de PSI Industry Barometer 1/2018 hebben een positieve ervaring met promotionele producten. 75 procent zegt overtuigd te zijn van de effectiviteit van promotionele producten.

Populair: gadgets

gadgets ervaringen promotionele producten
Gadgets: populair

Zeer hoog op de agenda staan powerbanks, draadloze speakers​​, USB-sticks en dergelijke electronische gadgets. Een op de twee respondenten verklaart dat zij overwegend elektronische en multimediaproducten inzetten.

Ook behoren tot de top 5 productsegmenten tassen, koffers en reis-accessoires, textiel (kleding), lifestyleartikelen (geen idee wat dit zijn) en school- en kantoorbenodigdheden.

Kansen in 2018

De sector is over het algemeen in een positieve stemming voor het lopende boekjaar. In vergelijking met het jaar ervoor is de omzet van deelnemende bedrijven in 2017 met gemiddeld 5,2% gestegen.

Er zijn ook kansen voor handelaren in relatiegeschenken en gadgets gesignaleerd. De auto-industrie, de financiële sector, detailhandel, bouw en toerisme waren de top-5 branches die de hoogste potentiële omzet voor de promotionele productindustrie bieden.

Duurzaam: focus

Een op de twee bedrijven in de promotionele productindustrie beschouwt duurzaamheid als een belangrijk thema. In 2017 heeft 35% van alle leveranciers, importeurs, exporteurs en distributeurs concrete maatregelen genomen om hun duurzame activiteiten te certificeren. Denk hierbij aan TÜV, EMAS, het GOTS Certificate en IFS Food Version 6. En ook ISO, Amfori BSCI, SEDEX en FSC.

Lees ook:  Hoe doe je dat? Relatiegeschenken budget doneren aan het goede doel

PSI Industry Barometer 2018

psi onderzoek relatiegeschenken branche europa 2018
PSI Industry Barometer 2018

Het PSI (Promotional Product Service Institute) is al meer dan 50 jaar het platform voor de Europese branche van promotionele producten. Het is tevens de grootste Europese vakbeurs voor relatiegeschenken. Ongeveer 6.000 fabrikanten, distributeurs, agenturen en importeurs van relatiegeschenken zijn lid van de PSI.

Sinds 2015 word elk jaar marktonderzoek in Europa gedaan de: PSI Industry Barometer. Met deze promotionele producten ervaringen is het een klein beetje ‘de slager keurt zijn vlees’. Dat wel. Maar de marktgegevens en branchecijfers helpen om de markt te beoordelen en om trends in kaart te brengen. Meer dan 740 bedrijven namen deel aan de zesde editie in 2018.

Bron: PSI