Zo wil Treebytree 1 miljard bomen planten

Justdiggit leeft al tien jaar met (en van) een droom: binnen een jaar of tien een groen en koel Afrika realiseren. Dat doen ze door miljoenen kleine boeren zelf hun eigen land te helpen ‘vergroenen’, door miljarden bomen te planten. Justdiggit brengt daartoe internationale NGO’s, overheden, bedrijven en individuen samen.

Nieuwe startup Treebytree wil met 1 miljard bomen de relatiegeschenken branche verduurzamen 

 ‘Geven is beter dan nemen’ schreven wij hier ruim een jaar geleden. Onder die kop besteedden we aandacht aan een trend die zich steeds duidelijker aftekent in de relatiegeschenkensector. Steeds meer bedrijven besluiten hun relatiegeschenken-budget te doneren aan een goed doel, en het is dan ook niet vreemd dat ook de branche zelf brood ziet in het commercieel ondersteunen van deze maatschappelijke trend.

Nu ook in ons land!

In plaats van de wereld verder te verrommelen met ongevraagde en niet zelden ongewenste prullaria besloten DJ van Styrum en Ton  Löbker, geen onbekenden in de Nederlandse relatiegeschenkenbranche, een nieuwe onderneming te starten. Zij zagen hoe de wereld razendsnel aan het veranderen is, en beseften dat ook de relatiegeschenkensector daarin mee zal moeten gaan: de nieuwe vaderlandse startup TreebyTree wil samen met Justdiggit vóór 2050 één miljard bomen helpen planten in Afrika. 

“Wij geloven in de gebundelde kracht van duizenden bedrijven in Europa en de rest van de wereld. Treebytree stelt bedrijven in staat bomen te schenken via een unieke digitale ervaring voor de ontvanger. Zo maak je als organisatie op grote schaal positieve impact op CO2-reductie, water retentie en gemeenschappen in Afrika. En je smeedt een duurzame band tussen jouw merk, de ontvanger en de geschonken boom,” aldus DJ van Styrum op Duurzaamondernemen.nl

Lees ook:  Uitwisbaar notitieboek

Neem een TreebyTree-boom mee in jullie relatiegeschenken assortiment

Wat me vooral trof is dat TreebyTree andere ondernemers in de branche oproept om in hun eigen catalogi, naast alle inmiddels ongetwijfeld ‘groene’en ‘maatschappelijk verantwoorde’ fysieke (relatie)geschenken, ook een boomgift (of een meervoud daarvan) op te nemen. Ik zal daar eens op gaan letten: hoeveel TreebyTree bomen bieden de bekende grote en kleine leveranciers in deze regio aan? Gaan de brancheverenigingen ook achter dit initiatief staan?