Geef je relatiegeschenken aan het goede doel!

Hoe je relatiegeschenken kunt inzetten voor goede doelen, en waarom dat een slim idee is!

Steeds meer bedrijven en organisaties beseffen dat zij naast hun primaire bestaansreden (overleven en winst maken) ook een maatschappelijke rol te vervullen hebben. Daarom streven ze naar duurzaamheid, daarom doen ze actief mee aan allerlei goede doelen. En ze beseffen, dat ze door daarover breed te vertellen hun succes alleen maar vergroten.

Loyaliteit

Uit recent onderzoek blijkt bijvoorbeeld, dat 83% van de millennials meer loyaliteit voelt tegenover een werkgever, als die hen in staat stelt om naast hun werk ook nog een bijdrage te leveren aan maatschappelijke en/of milieu-gerelateerde goede doelen.  Zo geven sommige organisaties hun werknemers betaald verlof om vrijwilligerswerk te doen: dat helpt niet alleen die gemeenschap: het resulteert in blijere en productievere medewerkers, en – mits op gepaste wijze openbaar gemaakt – in een positiever imago en dus verhoogde klantloyaliteit.

Relatiegeschenken budget doneren goede doelen

Liever een deel van je relatiegeschenk budget doneren? Deze bedrijven gingen je voor.

Maak de wereld beter met onze relatiegeschenken

Relatiegeschenk leverancier, 4imprint, doet goed met geheel eigen middelen. De 4imprint Group plc is een forse beursgenoteerde onderneming,  die promotionele items levert aan miljoenen in de United States, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Uit de catalogus noemen we “corporate gifts, personalized gifts, custom T-shirts, promotional pens, travel mugs, tote bags, water bottles, Post-it® Notes, custom calendars, custom shirts” en nog veel meer. 

Relatiegeschenken voor Non-profits

One by one is het eigen liefdadigheidsprogramma van 4imprint. Sinds 2006 heeft het One-by-one programma meer dan 7500 non-profits, religieuze organisaties en scholen gesteund met zogenaamde ‘grants’. Elke werkdag geeft 4imprint aan drie organisaties promotionele producten ter waarde van $500, om zelf acties mee te beginnen, vrijwilligers en donateurs te werven of te bedanken, om weg te geven aan mensen in nood, of om op een andere manier iets ‘goeds’ te doen. 

Lees ook:  Invoerverbod dreigt voor producten uit Xinjiang

Golftoernooi

Een recent voorbeeld: Wheelchairs for kids zamelt geld in via een jaarlijks golftoernooi en de zogeheten Wheely Fun Days. Tijdens het golftoernooi van vorig jaar kregen bijna 130 kinderen de gelegenheid om met een lokale beroemdheid een rondje te golfen, met op het hoofd een speciaal voor hen geborduurde pet – een cadeau van 4imprint, dat veel indruk maakte op de andere sponsors.

flowerboostchallenge supermarkt jumbo

Case: #FlowerBoostChallenge

Het idee achter de challenge is dat mensen andere bedrijven of mensen nomineren om voor hun medewerkers, vrienden, familie, et cetera een bloemetje te kopen.

De FlowerBoostChallenge is bedoeld om de sierteeltsector een hart onder de riem te steken vanwege de tegenvallende resultaten ten tijde van de coronavirus crisis.

Een inspirerend idee, of niet?