Correctbook winnaar sociale innovatie prijs 2018

De sociale innovatie prijs krijg je op Duurzame Dinsdag voor een vernieuwend idee dat mensen verbindt. Dit uitwisbare notitieboek is lekker bezig. Ze winnen de ene prijs, na de ander. Als relatiegeschenk werd Correctbook ingezet door bedrijven als KPMG, Shell en ABN-AMRO.

Correctbook wil 1 miljoen kinderen van oneindig schrijfmateriaal voorzien en wint daarmee de sociale innovatie prijs op Duurzame Dinsdag 2018

Asito Sociale innovatieprijs

Happy Tosti won dezelfde prijs in 2017. Een idee van o.a. Wibe Smulders om voor iedereen met een arbeidsbeperking een waardevolle en leuke werkplek te creëren. In 2016 ging de eer naar Hack your Future, het initiatief van Gijs Corstens om vluchtelingen op te leiden tot computerprogrammeurs.

Asito is de sponsor van deze prijs. Verder was er de Greenchoice Energieprijs, Lidl Voedselprijs (gewonnen door Straw by Straw – hierover schreef ik eerder: in origineel bedrukte rietjes), VHG Groenprijs en de ING Circulair Ondernemenprijs.

Duurzame Dinsdag koffer 2018

Wist jij dat ook? Blijkbaar wordt er al twintig jaar op rij Duurzame Dinsdag gevierd. Een dag waarop bedrijven en mensen hun duurzame ideeën en initiatieven in een koffertje aanbieden in politiek Den Haag. Op 4 september jl. nam Staatssecretaris Stientje van Veldhoven de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst.

Stientje feliciteerde het bedrijf en beloofde eigenaar Sam Van Tol om samen met minister van ontwikkelingssamenwerkingen, mevrouw Kaag, om tafel te gaan.

Credits: Duurzame Dinsdag

Schrijven zonder papier valt niet mee

Eigenaar Sam van Tol was in 2015 op studiereis in Zuid-Afrika. Daar werd hij geconfronteerd met de grootste kink in de Zuid-Afrikaanse educatieve kabel: analfabetisme. “Het trok direct mijn aandacht. In scholing en onderwijs wordt gelukkig wel geïnvesteerd, zelfs in armere landen. Er is echter een flink tekort aan geschikt schoolmateriaal. Schrijven zonder papier valt niet mee. Vol inspiratie keerde ik terug naar Nederland, met als doel een oplossing voor dit probleem te vinden!”

Eindeloos schrijven in schrift, voor iedereen.

Sam van Tol – Correctbook

Geen schoolmateriaal

“Er zijn maar liefst 250 miljoen kinderen die niet leren lezen en schrijven, terwijl dat wel zou moeten en kunnen. Deze kinderen zitten op school, krijgen les, maar hebben geen schoolmateriaal tot hun beschikking. De ontwikkeling van deze kinderen gaat hierdoor moeilijk. Dit probleem verdient meer aandacht. Zeker gezien het feit dat wereldwijd bijna één miljard mensen laaggeletterd zijn. Het grote probleem is niet meer een gebouw, want dat blijft 40 jaar staan als het er eenmaal is. Maar pen en papier moeten steeds opnieuw aangevuld worden.” Aldus Van Tol.

Lees ook:  De Leveranciersdagen 2018: beste standjes

Hier verkopen, daar doneren!

Elk probleem verdient een oplossing. “Ik heb drie jaar geleden een notitieboek ontwikkeld dat oneindig lang mee gaat en hergebruikt kan worden” vertelt de enthousiaste Van Tol. Een Correctbook is een soort whiteboard, maar met dezelfde schrijfervaring als schrijven op papier. Natuurlijk wel uitwisbaar. De afgelopen drie jaar heeft Correctbook echt een merk opgebouwd in Europa. Hier verkoopt het bedrijf haar duurzame schrijfwaar en vervolgens doneert Correctbook haar schrijfwaar aan educatieprojecten in Zuid-Afrika.

Impact in Afrika

Correctbook heeft tot nu toe met haar omzet voor meer dan 12.000 kinderen oneindig schrijfwaar opgehaald. Om de missie te behalen van 1 miljoen is er meer nodig volgens Van Tol. “Op dit moment zijn wij ons merk sterk in de markt aan het neerzetten, waardoor wij steeds meer kunnen doneren. Daarnaast willen wij ontwikkelingsorganisaties overtuigen van onze producten. Als er een school gebouwd wordt, waar dan ook ter wereld, dan moeten de kinderen op die school een oneindig schrijfpakket kunnen krijgen. Daar gaan we voor.”