Reddit gebruikt Givsly voor duurzamere marketing

Geven, in plaats van ontvangen?

Reddit is van plan om de promo-uitgaven te halveren, maar er zijn milieuvriendelijke manieren om promo te gebruiken die sommige klanten misschien niet kennen

Reddit is een groot social medianetwerk dat zijn  gebruikers in staat stelt (voor hen) interessante content, zoals links, tekstberichten, afbeeldingen en/of video’s te plaatsen, die vervolgens door de andere ‘Redditors’ omhoog of omlaag gestemd kan worden. Veel Redditors verenigen zich in een community rond een bepaald onderwerp of issue. Een passend voorbeeld: de groep What are the best promotional products? of die rond het thema Promotional Items and Corporate Gifts.   Wereldwijd gezien behoort het tot de tien meest bezochte url’s – niet het minst omdat ze zelf ook de nodige promotional gifts weggeven.  

Maar ziedaar: Reddit kondigt nu aan dat het dergelijke campagnes drastisch (met 50%) gaat verminderen. Het aldus te besparen budget wordt voortaan besteed aan donaties aan non-profitorganisaties aan potentiële geschenkontvangers. 

Reddit’s nieuwe “Karma Kash”-initiatief heeft tot doel de promotionele producten van het bedrijf te verminderen

Via het marketingplatform van Givsly hebben klanten van Reddit de keuze om af te zien van het ontvangen van swag en in plaats daarvan te doneren aan een non-profitorganisatie. Dit nobele voornemen krijgt volgens de media vorm in het project met de fraaie naam Karma Kash – maar als je dat googlet kom je op een soort Kama Sutra community – mits je lid en ouder dan 18 bent?!?

Foutje, of grapje? Hoe dan ook, Reddit kondigt aan zijn hoeveelheid fysieke promotionele producten te willen halveren en 50% van zijn marketingbudget te gaan doneren aan non-profitorganisaties. Reddit werkt hiertoe samen met Givsly. Blijkbaar kwam veel van de inspiratie voor deze ommezwaai van de eigen zero-waste community op Reddit, die erg voor ‘duurzaamheid’ en dus tegen waardeloze swag ijveren.

Lees ook:  Foute Kersttruiendag 2020: haakt jouw bedrijf in?

Deze move van een van de grootste social-medias communities past in een trend, waar wij eerder over berichtten. Gelukkig zijn er nog veel andere manieren, mét tastbare giveaways, waardoor je duurzaam en zonder schuldgevoel aan haptische sales promotion kunt doen!