Bedrukt fruit (of groente) als originele give away

Zelfs een bedrukte bol knoflook kan je marketing campagne naar een hoger niveau tillen.

De kansen van bedrukt fruit + originele voorbeelden

In dit artikel leg ik uit waarom je een appel, ananas of aubergine wil (laten) printen en als weggever gaat inzetten voor je volgende marketing actie. Ontdek de kracht van composteerbare relatiegeschenken

Al diverse malen hebben wij er hier op gewezen, dat ook de relatiegeschenkenbranche niet ontkomt aan de groener/duurzamer/enz trend. In Californië (Where else?) is een collega nog weer een stapje verder gegaan dan houten geheugensticks en recycleerbare plastic trivia. Al vind ik de manier waarop wij hier in Nederland fruit bedrukken een stuk eleganter.

Merken beginnen eindelijk te beseffen wat de milieueffecten zijn van de miljoenen nutteloze promo-items; en dat steeds meer mensen er niet van gecharmeerd zijn. 

Waar is ons land wereldkampioen in? Groenten en fruit! 

Nederland is zeker relatief gezien de grootste en innovatiefste producent van groente en fruit in de wereld. Die groente en dat fruit blijken nu ook een milieuvriendelijk, afvalvrij alternatief voor die oude promotieartikelen. Het heeft geen verpakking nodig – iedereen kan die bedrukte appel of banaan zó mee naar huis nemen en opeten! 

bedrukte appel eetbare inkt

Instagrammable

Ik geef toe. Een bedrukte appel of banaan blijven niet erg lang vers. Dus het effect van je actie met bedrukt fruit is van korte duur. Maar je maakt er wel een groene indruk mee. Groener dan met plastic huisjes… En als je het netjes laat bedrukken, reken er maar op dat  er foto’s van gemaakt worden. Een bedrukte banaan, appel of avocado lijkt ons een zeer instagrammable relatiegeschenk, wat wil je nog meer?

Lees ook:  15 beste beurs giveaways

Lyft, Twitter, At&T

Je wilt een voorbeeld van hoe je bedrukt fruit of groente kunt inzetten? Stel je organiseert een beurs, seminar of congres. En je wilt iets anders uitdelen dan waterflessen en notitieboekjes. Wat dacht je dan van een gezonde snack, verpakt in een natuurlijke schil met jouw logo? 

Het Amerikaanse ridesharing bedrijf Lyft, besloot out of the box te denken. Een relevant beursartikel was hun idee in de vorm van een grote stapel rijpe groene avocado’s, elk bedrukt met het Lyft-logo. Ze waren een hit. Bezoekers waren dol op de groene give aways. Vervolgens stoppen ze de avocado’s in hun zakken voor een smakelijke snack in de middag.

Twitter deelde tijdens een evenement perziken uit, elk met een sticker van hun iconische vogel logo erop. De radijs van het merk Soundcloud was een bijzonder onverwacht hoogtepunt van een feest en smaakte goed in salades.

Fruitgeschenk inspiratie

Een middelgrote banaan bevat gemiddeld 105 calorieën, en is niet voor niets een geliefd tussendoortje voor topsporters. Dus deel logo bananen uit tijdens een langdurig congres, in plaats van repen chocolade om iedereen fris en fruitig te houden. 

De ananas is het internationale symbool van gastvrijheid, een luxe geschenk en teken van status. Daarom stuurde AT&T een bedrukte ananas naar VIP-klanten.


Schrijf je collega’s een leuk motivatiebriefje op een mango. Zet een rijk gevulde fruitschaal op de balie bij de ingang van uw kantoor of hotel. Of geef een avocado met logo in een handige avocado sok cadeau. Wie is de eerste?