Groente of fruit bedrukken met je logo, hoe doen ze dat?

Een gezonde marketing snack / give-away / premium. Maar hoe doen ze dat eigenlijk?

Veel bedrijven laten fruit bedrukken zoals een banaan of appel. Je komt ze af en toe wel eens tegen op een beurs. Je kunt blijkbaar ook een komkommer bedrukken, of paprika als je wilt. Dit is hoe ze dat doen:

Laserbedrukking

Fruit wordt soms met een laser bedrukt. Een super dun laagje van de schil wordt verkleurd door de laserstraal. Zo ontstaat er een tekst of logo haarscherp op de schil. Het wordt er als het ware ingebrand. De laserstraal dringt niet door tot in het vruchtvlees, alleen een klein gedeelte van het schilletje. Daardoor wordt de smaak of houdbaarheid van het product niet aangetast.

Video credits: biologisch distributiebedrijf Eosta

Tampondruk

Maar in sommige gevallen is inkt bedrukking beter. Bijvoorbeeld als de schil niet dik genoeg is of kwetsbaar voor rot. Denk aan een appel of banaan. Daarvoor gebruiken ze een tampondruk techniek. Meer hierover vind je in het artikel over de meest gebruikte druktechnieken voor relatiegeschenken.

Is de ink eetbaar / veilig?

JA. De inkt die wordt gebruikt bij het bedrukken van fruit of groente is veilige eetbare inkt. Het is een inkt op basis van aardappelzetmeel. De inkt is vergelijkbaar met de inkt waarmee M&M’s bedrukt worden.

Stickers

Deze vorm ben ik ook tegengekomen, eerlijk gezegd de minst gunstige manier om groenten of fruit te bedrukken. Kijk en oordeel zelf:

logo fruit en groenten bedrukt met sticker

Fruit bedrukken: voorbeelden

Lekker gezond opvallen! Wil jij ook fruit bedrukken met je logo? Duizenden bedrijven gingen je voor. Want het is relatief goedkoop (vanaf 2.500 stuks, ongeveer € 1,- per stuk) en je laat een positieve indruk achter. 

Lees ook:  Hak maakt slim bord voor kinderen

Leveranciers bedrukt fruit en groente

Hier kun je fruit of groenten laten bedrukken met je logo:

BE: Logofruit.be 
NL: Bedrukt-fruit.nl en Eosta.com
US: Funtoeatfruit.com