Hilarisch! AfD gebruikt winegum piemels als giveaway

Wat hebben winegum piemels en de Duitse rechtse partij AfD, Alternative für Deutschland, met elkaar te maken? Afd voert als logo een kromme rode pijl. Het leek de afdeling communicatie van de AfD wel een leuk idee, om voor tussentijdse verkiezingen een snoepjesfabrikant te vragen om van die pijl ‘gummibärchen’ ofwel winegums te laten maken, als creatieve giveaway.

Oeps! AfD lokt kiezers met winegum piemels

Winegums, al dan niet in de vorm van kleine piemels, cadeau geven is wetenschappelijk verantwoord, zo wees onderzoek van de Volkskrant onlangs nog uit. Vooral rode en paarse snoepjes zijn ongekend populair bij de mensen. 

Kees de Graaf, hoogleraar gespecialiseerd in eetgedrag en de rol van de zintuigen legt het uit in de krant: ‘Een winegum is echt minutieus uitgedokterd om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn’, zegt hij. ‘Dat zit ’m in de zoetzuurfruitige smaak, de kauwbare structuur die de smaak langzaam loslaat en zeker ook in de kleur. In de natuur zijn rode, felgekleurde vruchten vaak het zoetst. Daarom houden mensen zo van rode winegums.’ Daarom zijn het ook ideale freebies om consumenten en stemvee mee te lokken.

Gummies met een eigen vorm

Best een leuk idee dus, om winegums of vruchtengummies te maken in de vorm van je logo of iets anders. Helaas staan tussen droom en daad vaak praktische problemen, zo bleek weer. Een winegum zo strak als een kromme pijl uit de machine laten komen valt niet mee. Het resultaat: winegums in de vorm van micropenissen.

“En dat moeten wij van de Aafd in onze mond stoppen? No way!” was de reactie op straat – en op de social media. 

Lees ook:  Giveaways door, voor, uit en in Oekraïne
winegum in de vorm van piemels als giveaway blunder
winegums piemels grappig snoep cadeautje