Groot groter grootst – Gifts World Expo gaat virtueel

Gifts World Expo 2020; virtuele beurs voor relatiegeschenken in India

Hoewel iedereen wel weet dat veel van onze ICT-diensten vanuit India worden geleverd, zullen weinigen onder ons zich bewust zijn van het feit dat in India (1,35 miljard inwoners!) ook een florerende relatiegeschenkenbranche bestaat. Qwikcilver schat dat de relatiegeschenkenmarkt van India jaarlijks goed is voor $ 65 miljard dollar en zal groeien naar $ 84 miljard in 2024. 

Gifts World Expo

De Gifts World Expo is India’s grootste beurs voor de relatiegeschenkenmarkt. De nieuwste editie staat gepland voor 24-26 september 2020, en belooft “in te zullen spelen op de nieuwste trends en wensen van de verschillende spelers/stakeholders in het relatiegeschenken-ecosysteem”. Die hun diensten en producten willen presenteren aan de markt vóór de aanvang van de feestdagen in december.

Gifts World Expo 2019

Digitale editie

Maar ook in India zorgt de COVID-19-pandemie voor allerlei medische, wettelijke en organisatorische beperkingen. Daarom gaat Gifts World Expo 2020 volledig digitaal en virtueel. In tegenstelling tot de telkens uitgestelde relatiegeschenk beurzen in Europa gaat GWE 2020 digitaal gewoon door. MEX Exhibitions Pvt. Ltd., de organisator van de mega tentoonstelling, maakt zich op voor een ongekende online show en alle voorbereidingen zijn in volle gang.

MEX Exhibitions Pvt. Ltd. is een internationaal expositiebedrijf dat al meer dan vier decennia actief is in de reclame-industrie, meer dan 21 jaar in uitgeverijen en 17 jaar in tentoonstellingen in India, Dubai, Singapore en Thailand. Het bedrijf biedt meer dan 100 toonaangevende vakbeurzen voor verschillende segmenten, en geeft verschillende toonaangevende vakbladen uit. 

Relatiegeschenkenmarkt India

De Indiase relatiegeschenkenmarkt heeft al vaker bewezen zeer goed bestand te zijn tegen economische  en andersoortige schokken. En het lijdt geen twijfel dat ze ook deze crisis zal overleven.

Lees ook:  Gratis workshop kerstpakketten samenstellen

Geheel nieuwe platforms als  deze ‘Gifts World Expo – Virtual’ bieden de sector allerlei nieuwe (groei)kansen. Op Gifts World Expo – Virtual kunnen exposanten in een gecontroleerde omgeving contacten aanknopen met veel meer klanten dan op de fysieke versie om hun innovatieve oplossingen aan  te kunnen presenteren.