Bedrukte drinkhoorn, gave gadget voor je festival

Een bedrukte drinkhoorn gemaakt van kunstof. Dat was het idee van een Duitse speelgoed fabrikant. Ze presenteerden dit jaar hun promotionele drinkhoorn op de PSI beurs in Düsseldorf. Maar de drinkhoorn als beker werd al duizenden jaren voor het jaar 0 gebruikt door stoere krijgers.

Deze bedrukte drinkhoorn van plastic is het perfecte premium, of originele gadget voor je festival:

Bedrukken: Eén kleur bedrukken, meerkleurig, speciale effecten en fotorealistisch – alles is mogelijk.

Accessoires: De antieke drinkbeker kun je neerzetten met een bijbehorende hoorn houder, of in een hoornlus aan je riem hangen.

Organiseer je een BBQ grill event, de Zwarte Cross? Of sponsert jouw bier- of cidermerk een festival dat lijkt op Summer Breeze, een jaarlijks heavy metal muziekfestival? Want daar waren de drinkhoorns een groot succes.

Bedrukte drinkhoorn festival premium drinkbeker
Summer Breeze Open, Duitsland

Geschiedenis van de drinkhoorn

Deze promotionele drinkhoorn is geïnspireerd op de koeienhoorns, zoals die eeuwlang gebruikt werden in de klassieke oudheid ( 6e – 8e eeuw voor Chr.). Het waren de Thraciërs (Indo-Europese stammen) en Scythen (Iraanse ruiterstammen in de Euraziatische steppe) die bekend stonden om hun gewoonte uit hoorns te drinken.

Drinkbeker voor krijgers en winnaars

Scythische drinkhoorns zijn bijna uitsluitend gevonden in krijgersbegrafenissen. Heersers ontvingen een drinkhoorn cadeau van goden als symbool van hun sucesvolle overwinningen. Daarom is de drinkhoorn sterk verbonen met de Scythische cultus van koningschap en krijgerethos.

Drink als een oermens, drink als een Scyth!

De drinkhoorn als beker bleef in gebruik in de middeleeuwen en de vroegmoderne tijd voor ceremoniële doeleinden in sommige delen van Europa. Met name in Germaans Europa en in de Kaukasus. Vandaar dat deze stoere drinkbekers nog vaak geassocieerd worden met de Vikingen, Kelten, de Friezen en andere Germaanse stammen.

Lees ook:  Lolly met biersmaak voor hooligans?

Specs promotionele drinkhoorn

De Scythische elite gebruikte drinkhoornen gemaakt van edel metaal. Deze hedendaagse promo variant van de drinkhoorn is gemaakt in Duitsland van flexibel polypropyleen (PP).

  • 100% veganistisch
  • Voedselveilig, vaatwasmachinebestendig, bruikbaar voor warme dranken
  • Inhoud van 0,5 liter / 1 pint
  • Ruw oppervlak voor goede grip
  • Speciaal afdrukbaar gebied voor logo’s
  • Stapelbaar voor ruimtebesparing (1.680 stuks per palet)
  • Gemaakt in Duitsland

Fabrikant bedrukte drinkhoorn

De fabrikant van deze grappige drinkhoornen die je kunt laten bedrukken met je logo heet Vinco. Een onderwijsgroothandel (oderdeel van de Betzold-groep) dat gespecialiseerd is in educatief speelgoed en lesmateriaal in Duitsland. Meer info: https://www.horn-merch.com/