Nieuwjaars Borrelbox: ‘het jaar van de Os’

Leden NHKBA getrakteerd op nieuwjaars borrelbox voor online nieuwjaarsreceptie

Gelukkig 4719! Het Chinese nieuwjaar 2021 (onze jaartelling) begon vrijdag 12 februari 2021. Deze week ontvangen alle deelnemers van de NHKBA (Netherlands Hong Kong Business Association) een nieuwjaars borrelbox. Want dit jaar is de gezellige jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, uiteraard, virtueel georganiseerd.

Wat zit er in de nieuwjaarsborrel box van NHKBA?

De samensteller van dit borrelpakket heeft duidelijk gezocht naar goodies waarin de kleur rood terugkomt. En natuurlijk de os.

  • Een prachtige rode wenskaart bedrukt met gouden letters. Rood wordt in de Chinese cultuur beschouwd als de kleur van geluk en voorspoed.
  • Klein hangertje met groen jade beeldje in de vorm van een os. 2021 is het Jaar van de Os, ofwel het jaar 4719 in de Chinese kalender.
  • Jaarkalender met het thema Water.
  • Leffe Ruby abdijbier. Een heerlijk fris speciaalbier met een zachte fruitsmaak.
  • Klein flesje rode wijn. Neleman Temperanillo Monastrell (37.5 CL)
  • Blikje Fentimans Ginger beer. Traditioneel gebrouwen gemberbier gemaakt met de beste kwaliteit gemberwortel.
  • Borrel tapenade met crackers om te dippen.
  • Zakje Spaanse chips van wereldklasse: Quillo. De chips in stijlvol gekleurde zakken met grote stippen erop.
  • Officiële Jaar van de Os postzegel. Niet die van Post NL maar de echte uit Hong Kong.

Souvenir

We zitten bijna een jaar in de lockdown. Dus ondertussen kent iedereen wel de thuiswerk borrel pakketten. Vaak is het met die vrijmibo’s alleen maar drank en chips. Wat ik persoonlijk heel erg leuk vind aan dit voorbeeld, is dat er een blijvend aandenken (souvenir) in de borrelbox zit.

Lees ook:  Eerste virtuele beurs ter wereld is vakbeurs voor relatiegeschenken

De kalender gaat minstens een jaar mee op je bureau. En dat kleine hangertje van jade, daar kan een kind (of jezelf) nog lang plezier van hebben.

Online nieuwjaarsreceptie organiseren

Sinds de lockdown worden zakelijke evenementen wereldwijd meer dan ooit als virtuele events georganiseerd. Laten we hopen dat volgend jaar de traditionele nieuwjaarsrecepties weer kunnen doorgaan. Maar de kans is aanwezig dat er nog meer online meetings, bedrijfsfeestjes en digitale bingo’s aankomen. Dus we blijven je inspireren met originele voorbeelden. 

Tip: bekijk hoe je online nieuwjaarsreceptie perfect organiseert met onze 7 tips voor een digitale kerstborrel. Bijna hetzelfde.

NHKBA

De Netherlands Hong Kong Business Association werd in mei 1978 in Amsterdam opgericht en is de oudste van een netwerk van vergelijkbare Hong Kong Societies and Associations over de hele wereld.  Het is een forum voor Nederlanders die geïnteresseerd zijn in Hong Kong, en voor mensen in Hong Kong die geïnteresseerd zijn in Nederland.

Deze brancheorganisatie bevordert de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en de Speciale Administratieve Regio Hong Kong. Als ook de aangrenzende Chinese provincie Guangdong en de Speciale Administratieve Regio Macau. Tevens is de NHKBA een van de oprichters van de Federation of Hong Kong Business Associations Worldwide. Meer weten over netwerken in de relatiegeschenken branche? Bekijk onze lijst met interessante branche verenigingen en organisaties.