Dit jaar géén kerstcadeau van Heineken

Het ziet er naaruit dat Heineken dit jaar geen kerst gadget cadeau geeft bij een kratje bier

Elk jaar kijken veel mensen uit naar een extra reden om Heineken bier te kopen tijdens de kerstdagen. Denk aan de gratis kerstsokken van vorig jaar en de briljante vlinderdas die je cadeau kreeg bij een bierkrat in 2017. Normaal gesproken begint de promotie omtrent Heineken’s kerst gadgets al vroeg in december. Meestal vlak na Sinterklaas. Tot op heden is het echter zeer stil bij de brouwer. Daarom denk ik dat er simpelweg geen nieuwe kerstgadget gaat komen dit jaar.

Waarom geen Heineken kerst cadeau in 2019?

Waarom geeft Heineken dit jaar geen leuk cadeau bij hun bier? Een verklaring kan te maken hebben met de komst van de Formule 1 naar Nederland. Heineken is een grote sponsor van de formule 1. Wellicht dat Heineken toch wat moet schuiven met budgetten om de come back in 2020 in Zandvoort extra groots aan te pakken.

iets groter deel van het budget naar de marketing rondom de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix

F1 Zandvoort

Marketingcommunicatiedeskundige Thijs Dorreboom zei hierover tegen De Ondernemer het volgende. “Waarschijnlijk zal er een iets groter deel van het budget naar de marketing rondom de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix gaan. Dat zal wellicht zelfs vanuit het Nederlandse marketingbudget komen.”

2019: Kratlot

Wat opvalt is dat de kratlot actie rondom de F1 2020 in Zandvoort al in oktober is gestart. Maar de actieperiode loopt tot en met 31 december 2019. Ook nu zie je nog kratloten op de kratjes bier van Heineken in de supermarkten liggen. Een behoorlijk suffe campagne, vergeleken bij de gadgets die je normaliter gratis cadeau kon krijgen.

Heineken F1 gadgets 2020

Geen kerst gadget cadeau bij een krat bier dit jaar dus. Misschien betekent dit dat we in Nederland met de feestdagen ietsje minder Heineken bier gaan drinken dan normaal. Heineken komt daar wel overheen gok ik. Toch jammer voor de verzamelaars.

Want Heineken kent een traditie van spraakmakende Oranje premiums. Dus ik mij zo voorstellen dat, gezien de voorliefde voor custom made premiums bij Heineken marketers, er in 2020 rondom de F1 in Zandvoort iets heel bijzonders in de maak is… [ update 13-04-2021] Zie het Holland Heineken Hemd.

Budweiser

De grootste bierbrouwer ter wereld (AB InBev), gaat in Nederland de strijd aan met Heineken. In Nederland is AB InBev bekend van merken als Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Leffe en Corona. Maar het merk Budweiser duikt steeds vaker op in de schappen en als sponsor waaronder een grote deal met Ajax.

Het was leuk geweest als ze bij de King of beers daarom dit jaar wel een kerst geschenk hadden ingezet in Nederland: bud kerstsokken of een foute kersttrui bijvoorbeeld. En wat doen ze? Ze geven een gratis Budweiser notitieboek weg bij 2 sixpacks of 1 doos Bud bier.