Alles over IGO Promo

IGO Promo is ruim 70 jaar geleden ontstaan, maar nog lang niet bejaard!

IGOPromo is een webshop in promotionele artikelen. Inmiddels maken ze deel uit van de Plato Group. Een distributeur van promotionele artikelen met meer dan 400 medewerkers verdeeld over 13 locaties in Europa. Hun visie is om Europese marktleider te worden. De missie: promotionele producten (zoals een jas laten bedrukken) zo gemakkelijk mogelijk maken.

Gemakkelijker promo producten bestellen

Met een zakelijk account heb je de mogelijkheid gemakkelijk online herhaalbestellingen te doen, je gegevens te beheren, en: ook niet verkeerd: gebruikte logo’s op te slaan. Over logo’s gesproken.  IGO Promo heeft als een van de eerst Nederlandse leveranciers een super handig logo impressie tooltje op hun webshop. 

Logoview Tool

Met de ‘Logoview Tool’ kun je gemakkelijk – in een paar klikken – een impressie van het product met je eigen logo creëren. Ik heb het getest, en het idee is te gek, al heeft het wel wat verbetering nodig. Je kan namelijk niet de locatie en het formaat van je logo aanpassen per product. Wat resulteert in een mega groot logo op een notitieboekje. Maar je hebt wel snel een impressie van je product die je kunt gebruiken in een presentatie.

Je upload je logo en kiest dan om hem automatisch vrijstaand te maken, of niet. Als je een .png upload bijvoorbeeld met transparante laag. Je kunt ook kiezen om al het ‘wit’ in je logo te verwijderen. Wat super handig is, want ik weet uit ervaring dat je niet altijd 1-2-3 het juiste format voor handen hebt. Daarna ontdekte ik dat alle producten in hun webshop automatisch al jouw logo hebben!

logo preview tool impressie digitale drukproef igo promo
Hele assortiment automatisch gepersonaliseerd met je logo
logo opdruk te groot op agenda
Logo: formaat + locatie niet aanpasbaar in preview tool

Samples

Wil je een artikel eerst bekijken, testen en beoordelen of je tevreden bent over de kwaliteit? Dan kun je een gratis sample bestellen. Plaats je binnen 2 weken een order van het gekozen product, dan crediteren ze de sample kosten op je factuur.

Lees ook:  Hier koop je luxe relatiegeschenken (maar niet mega duur)

Geschiedenis IGO

In 1945, op 21-jarige leeftijd, startte Martien Jonkers (4-12-1924  – †22-06-2007) zijn eigen handelsonderneming voor boeken en schrijfwaren. Later ook relatiegeschenken en promotionele producten. In 1961 wordt IGO (Internationale Geschenken Organisatie) opgericht door Jonkers. Als één van de eersten introduceert hij bedrukte balpennen (de clipperbalpen) op de Nederlandse en Europese markt. En dat was niet zijn laatste innovatieve stap.

Martien Jonkers geschiedenis igo post clipper pen

In de jaren ‘60 raakt Jonkers geïnspireerd door een Amerikaanse ondernemer, genaamd Aaron Montgomery Ward. Ward wordt ook wel gezien als de bedenker van direct marketing. Hij dacht een hogere klantloyaliteit te bereiken door het versturen van een mail-order-catalogus.

Jonkers verandert zijn marktbewerking en richt zich met IGO-Post volledig op Catalogusmarketing, wat destijds een innovatieve strategie was. Het bleek een gouden zet.

In 2006 was Martien Jonkers één van de 5 hoogste nieuwe binnenkomers in de Quote 500: #260 (88 miljoen). Ook in de promotionele producten branche is het onvermijdelijk dat steeds meer productcategorieën online worden verkocht. Inmiddels is IGO van traditioneel postorderbedrijf met een call center en papieren catalogi, succesvol overgestapt op het E-commerce model.

Zilver voor IGO Promo

Vaktijdschrift PromZ en brancheorganisatie PPP organiseren elk jaar de ‘Oscars’ van de promotionele producten branche. Naast de vakjury, worden ook stemmen van klanten meegeteld. IGO promo won op een haartje de vakprijs voor beste relatiegeschenken webshop van 2019. Van de 11 genomineerde bedrijven, kwamen ze uit op een eervolle vermelding: nummer 2. 

Plato Group – Eind 2017 is IGO-Post B.V. getransformeerd in Plato Group B.V. De overkoepelende organisatie Plato Group bestaat vanaf 1 januari 2018 uit de merken: IGO, Clipper, Promotiv, Compacon en Heroes of Print.