Pinkcube groeit hard, wat is hun geheim?

Hoe Pinkcube, als enige relatiegeschenk leverancier, terecht kwam in de Top 250 groeibedrijven van Nederland

Relatiegeschenken webshop Pinkcube is 10 jaar jong en nu al één van de Top 250 Groeibedrijven van Nederland. Hiermee staat deze relatiegeschenk leverancier naast merken als Picnic, Rituals en Coolblue. De succesformule van Pinkcube, wat is dat?

Top 250 scale-ups 2020

Erasmus Centre for Entrepreneurship monitort i.s.m. Rotterdam School of Management (RSM, Erasmus University) groeiende bedrijven in Nederland. Jaarlijks presenteren ze de resultaten van hun onderzoek in het ScaleUp Dashboard.

“We zijn super trots dat Pinkcube onderdeel uitmaakt van de Top 250 Groeibedrijven in Nederland“

Dewi Nas – Pinkcube

De data in dit onderzoek is samengesteld uit verschillende bronnen, eigen onderzoek en reeds bestaande databases. Dit resulteert in een ranking van de snelst groeiende bedrijven van Nederland: de Top 250 scale-ups. De Achterhoekse promo webshop is één van de 29 bedrijven in de sector Marketing & media. En vertegenwoordigt in deze lijst als enige de relatiegeschenkenbranche.

Mediamonks, Adwise, Adresult

Onder andere vinden we in de categorie Marketing & media veel digitale media agencies zoals Adwise, Mediamonks en Adresult. Daardoor helpt hun vermelding bij het op de kaart zetten van promotionele producten en – diensten. Het bewijst dat marketeers relatiegeschenken hard nodig hebben om merkvoorkeur te creëren of sales te stimuleren.

Pinkcube: disruptor in de relatiegeschenken branche

Zowel startups als scale-ups zijn belangrijke innovators en disruptors van de Nederlandse economie. Bovendien zijn ze cruciaal in termen van nieuwe bedrijfsactiviteiten en het creëren van banen.

In 2019 en 2018 werd Pinkcube door PromZ al genomineerd in de categorie Beste Relatiegeschenken Webshops. En meerdere keren hebben ze de FD Gazellen Award gewonnen. Er is gesuggereerd dat scale-ups early adopters zijn, die bestaande markten en industrieën kunnen verstoren door het huidige aanbod achterhaald te maken.

Lees ook:  Boom cadeau voor bedrijven

Nu de vraag: hoe doet Pinkcube dat?

Volgens Dewi, contentmarketeer bij Pinkcube, is het loon naar werken: “We doen gezamenlijk enorm hard ons best om de grootste online verkoper in promotieartikelen en relatiegeschenken te worden”.

Intern

Het arbeidsethos is nuchter en pragmatisch. Er is veel aandacht is voor het behalen van targets. Een slogan op de muur helpt collega’s herinneren: No one remembers the lozers. Gelukkig zijn er ook gezamenlijke lunches, BBQ’s, tafelvoetbal- en tafeltennistoernooien. Maar als er een target behaald is vieren ze dat in een casino, of met bedrijfsuitje in Antwerpen.

Extern

Het Doetinchemse Pinkcube is geworteld in de Achterhoek (Gelderland). En dat vertaalt zich in een no-nonse aanpak. Hun belofte aan klanten is in elk geval duidelijk. Hij zit verstopt in de slogan: Moeiteloos het mooiste resultaat.

“moeiteloos het mooiste resultaat

Daarmee willen ze duidelijk maken dat hun klanten het optimale gebruiksgemak moeten ervaren. Denk aan de juiste kennis en expertise over producten. Maar blijkbaar werken er ook creatieve grafisch vormgevers die hun klanten helpen met design.

Luxe etentjes of grappige facebook filmpjes hoef je als inkoper niet te verwachten. De focus ligt op praktische zaken in het belang van de klant: beter, mooier, makkelijker en sneller relatiegeschenken kopen.