Uitnodiging voor je online bedrijfsuitje met hoge attentiewaarde

Teamuitje gecanceld door corona? Stuur een super originele uitnodiging voor je online bedrijfsuitje!

Hoe kun je in een anderhalve meter samenleving nog verantwoord een leuk bedrijfsuitje organiseren? Dat vroeg Erik Jan Gulden (Fortune Factory) zich af. Samen met verschillende leveranciers van online uitjes heeft hij met zijn bedrijf super leuke borrelpakketten en uitnodigingen samengesteld.

Wij kregen een uitnodiging om hun eigen online uitje mee te maken. En ik moet zeggen: dat was een hele leuke ervaring!

Online gezelschapsspelletjes met collega’s

Online bingo, virtuele pubquiz of escape room. Er is een originele oplossing voor afgelaste fysieke bedrijfs evenementen. Maak er een leuke online ervaring van voor je personeel of klanten.

Gulden heeft de afgelopen maanden niets anders gedaan dan bedrijven helpen bij het organiseren van digitale bingo’s, online pubquizzen en virtuele bedrijfsuitjes. Er is een speciale Teamuitjes Alarmlijn die roodgloeiend staat te rinkelen in de burelen van zijn bedrijf.

Voorbeelden originele brievenbus uitnodigingen voor online bedrijfsuitjes

Zoek je nog een origineel idee voor jullie uitnodigingen? Stuur een houten kist met arbeidsvitaminen en bingo kaartjes. Borrelnootjes in brievenbusverpakking met instructiekaart voor het online teamuitje. Of een ouderwetse flessenpost. Echt een hele leuke verrassing: als dat flesje ‘aanspoelt’ op je deurmat.

Fysieke uitnodigingen: waarom?

Ik hoor je denken. Wat een gedoe, al die cadeautjes per post sturen. Ik kan iedereen toch ook gewoon iedereen een mailtje sturen of ff slacken? Ja dat kan, en dat moet je vooral ook doen! En controleer ook eens hoeveel mensen er meekijken naar je webcast. Of check hoeveel collega’s komen ‘opdagen’ voor je digitale borrel. 10-30% no show is normaal, ligt dat percentage bij jullie hoger? Dan doe je iets niet goed!

  1. Attentiewaarde: fysieke uitnodigingen hebben de neiging meer op te vallen dan digitale.
  2. Reciprociteit: wij sturen je gratis drankjes en tucs, jij bent daardoor eerder geneigd in te gaan op onze uitnodiging.
  3. Tastbaar souvenir: een krachtig aandenken van een ervaring, en zeker als het gaat om een virtuele ervaring.
  4. Oprechte aandacht: een persoonlijke boodschap en een onverwachtte attentie doet wonderen. Medewerkers delen massaal foto’s ervan op social media. Het neveneffect: positieve employer branding.
Lees ook:  Relatiegeschenk voor valentijnsdag: 4 tips

Niet iedereen staat te trappelen om in te loggen voor jouw geliefde digitale vrijmibo of het online bedrijfsuitje. Het no show percentage verminder je vooral door een persoonlijke aanpak. Best practice: stuur een fysiek cadeautje per post, in combinatie met meerdere online contactmomenten. Want een tastbare uitnodiging blijkt nog altijd meer attentiewaarde te hebben dan een digitale.

Tot slot moet je natuurlijk ook een ijzersterk programma bedenken, of een bijzondere show. Stichtelijke toespraken zoals: stay safe, kun je volgens Japke D beter achterwege laten.