Steun Oekraïense mkb ondernemers met kerstpakketten

Kom in actie voor Oekraïne met kerstpakketten. Kies bewust wat je inkoopt, en steun daarmee mkb’ers uit Oekraïne.

Nederlandse stichting komt met kerstpakket van Oekraïense mkb ondernemers

De Russische invasie van Oekraïne begon op 24 februari 2022 en de oorlog is tot op de dag vandaag nog steeds in volle gang. Maar ondanks de oorlog, en de ineengestorte economie, gaat ondernemen nog steeds door. Om deze lokale ondernemers te steunen is er nu voor Nederlandse bedrijven een kerstpakket te koop gevuld met producten uit Oekraïne.

De prijs van het kerstpakket is met €135 aan de dure kant (De gemiddelde prijs van een kerstpakket ligt de afgelopen 5 jaar in Nederland rond de € 50 per pakket), en er zijn slechts 500 pakketten beschikbaar. Dus het gaat om een kleine schaal, maar wel interessant als je op zoek bent naar een bijzonder symbolisch gebaar.

mkb ondernemers oekraine kerstpakket
De mkb ondernemers achter het Oekraïne kerstpakket: Cozy Christmas Gift Basket

Wat zit er in het Kerstpakket uit Oekraïne?

Het pakket heet de Cozy Christmas Gift Basket, en bestaat (inclusief de mand) uit 6 producten. Alle producten zijn met de handgemaakt, op de website kun je meer informatie vinden over hun bedrijf en de producten die ze maken. Het kerstpakket kost €135 inclusief verzendkosten en BTW. Je kunt ze vanaf 1 stuk bestellen.

kerstpakket oekraine inhoud
Cozy Christmas Gift Basket
  1. Gehaakte mand. Stijlvol mandje gemaakt van milieuvriendelijk katoenen garen, 25x11cm. Producent: Anzy Home.
  2. Houten Kaars. De WOOD MOOD is een kaars (13 cm) met een brandduur van 24 uur. De kaars is gemaakt van niet-commercieel brandhout. De bijenwas, de rode klei en de zuivere essentiële olie zijn afkomstig van lokale boeren. 
  3. Linnen Servetten. GNIZDO is een duurzaam merk van woningtextiel en kleding gemaakt van natuurlijk linnen. Deze set van twee servetten van 42cmx42cm komt in een rustige groene kleur, vergezeld van handgemaakte houten ringen. 
  4. Essentiële olie. Deze lavendel olie (5 ml) ruikt heerlijk en heeft een kalmerende werking. Producent:  Aroma Fields
  5. Tulpvormige glazen. Twee 30cl wijnglazen. YAKUSH is een Oekraïens merk dat gerechten en decoraties maakt van ecologische handgemaakte materialen, voornamelijk van Huta-glas. Deze unieke technologie werd in de 15e eeuw in Oekraïne uitgevonden.
  6. Steppehoning. Pot honing (350gr) van een familiebijenboerderij met 500.003 werknemers, 500 duizend bijen en Moeder Natalya, vader Dmitry en hun dochter Veronika! :-). Sinds oktober 2022 werkt de familie Mytkovsky samen met Bijenbaas. Dit geeft hen de mogelijkheid om de honing te verkopen aan klanten in Nederland.

Initiatiefnemer Oekraïne kerstpakket

Jeroen Ketting is de oprichter van The Lighthouse Group, een groep bedrijven die sinds 1994 actief is in B2B-diensten en de verkoop van industriële componenten in Oost-Europa en Centraal-Azië. Sinds het begin van de oorlog werden de Russische zakelijke belangen stopgezet, en startte stichting Ketting LifeLine Ukraine.

Lees ook:  Correctbook en Rode Kruis gaan de strijd aan tegen Coronavirus

LifeLine Ukraine

De Nederlandse stichting LifeLine Ukraine is een humanitair initiatief met een zakelijke insteek van pro-bono humanitaire hulp. Naast dit kerstpakket vol met producten uit Oekraïne waar lokale ondernemers mee gesteund worden ondersteunt LifeLine Ukraine ook Oekraïense mkb-bedrijven. LifeLine Ukraine steunt MKB bedrijven in eigendom van vrouwen door middel van microfinanciering, levering van apparatuur, toegang tot de EU-markt en zakelijke mentoring.

Goede doelen steunen met je kerstpakket budget

Denk je eraan om als bedrijf dit jaar een goed doel te steunen? Er zijn heel veel mogelijkheden. Veel ondernemers doneren het relatiegeschenk budget in de vorm van een geldbedrag. Overbodige en oude relatiegeschenken of kerstpakketten kun je doneren of laten recyclen. Maar je kunt ook bewuster inkopen, bijvoorbeeld door samen te werken met een kerstpakket leverancier met producten uit Oekraïne.