Het snelst groeiende bedrijf van Nederland

Bravo! Deze chocoladewebshop ontving deze week 2 gouden awards en is benoemd tot de landelijke winnnaar van de FD Gazellen top 100.

Chocoladebezorgd.nl is het snels groeiende bedrijf van Nederland in 2022, wat is hun geheim?

Een absurde omzetgroei en een personeelsbestand dat verdriedubbeld. Chocoladebezorgd uit Hoogeveen is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. En wij weten waarom!

  • Totaalscore: 2569 punten
  • Omzet: €2.7 mln (+810% van 2019-2021)
  • Vast personeel: 12
  • Directie: Jan-Jaap Plaizier (34)
  • Opgericht: augustus 2015
  • Vestigingsplaats: Hoogeveen (Drenthe)

Bron: FD

Chocoladebezorgd is volledig gericht op e-commerce, maar ontstaan uit een traditionele bakkerij: bakkerij Bakken met Plaizier in Hoogeveen. In hun webshop bestellen consumenten en bedrijven fraai gekleurde en super glanzende bonbons in een heleboel exotische smaakcombinaties. Daarnaast verkopen ze er chocoladeletters, paas- en kerstgeschenken in bijzondere cadeauverpakkingen. Door de lockdown bestelde Nederland massaal cadeautjes online. Waardoor het bedrijf in een korte tijd erg hard is gegroeid. En dat zorgde ervoor dat Chocoladebezorgd kon investeren, zowel in materiaal als in personeel.

1. Shiny cadeaus voor bedrijven

De gemouleerde chocolade bonbons zijn letterlijk schitterende kunstwerkjes. Je kunt zelf de smaken kiezen: stroopwafel, beschuit met muisjes, December spices ga zo maar door. Vegan? ja ook dat is er. Ook belangrijk om te weten is dat ze bij Chocoladebezorgd rekening houden met de supply chain. Want de chocolade die ze er gebruiken is gemaakt van 100% duurzame cacao van Callebaut. 

2. Top verpakkingen

Ik ben een groot voorstander van luxe verpakkingen. En de uitstraling van de verpakkingen van Chocoladebezorgd zijn simpelweg prima in orde. Precies wat je mag verwachten van premium chocolade: stevig karton en moderne designs. Verder hebben ze geinige (brievenbus-proof) verpakkingen in de vorm van een kerstboom, paashaas of sinterklaas zak.

Lees ook:  Duitse vrouwen geven ZEC+ ‘boze cactus’ voor seksistische reclame

3. Goede webshop

Een moderne webshop waarin je als klant makkelijk je eigen selectie bonbons kunt kiezen. En niet onbelangrijk: zeer professionele fotografie, en een mooie huisstijl die perfect aansluit bij hun product. Ook zijn er personalisatie mogelijkheden, en kun je verschillende stijlvolle wenskaarten toevoegen. Niks nieuws? Behalve dan dat ik geen andere online chocolade specialist ken die dit tot in detail op orde heeft. 

Conclusie

Kortom, ik begrijp heel erg goed dat dit bedrijf hoog scoort in de FD Gazellen Awards van het Financiële Dagblad. Ze staan ook in onze top 10 B2B cadeaushops. Maar ik was toch een beetje verrast toen ik hun naam bovenaan de FD Gazellen top 100 zag staan. Het komt immers niet vaak voor dat een relatiegeschenk leverancier in korte tijd zo hard groeit. Een keertje eerder kwam Pinkcube voorbij, al werden ze dat jaar niet de winnaar.