Netflix’s Stranger Things branded merchandise stores

Netflix lanceert Stranger Stores: hier koop je exclusieve Stranger Things merchandise en memorabilia!

Sinds enige tijd vormt ‘branded merchandise’ een belangrijk onderdeel van het marketingplan van Netflix. Zo begon het een uitgebreide samenwerking met Walmart, dat ‘licensed’ Netflix-producten aan de man brengt via een speciale online hub. Het lanceerde ook zijn eigen online winkel met een wisselende lijn van designerproducten die samen met bekende artiesten en titels zijn ontworpen. We publiceerden hier al eerder over, en zie ook de squid game visitekaartjes campagne.

stranger store merchandise netflix series
Stranger Store Arcade Hal interieur ( Credits: Netflix)

Op dit moment blijkt ‘Stranger Things’ de belangrijkste melkkoe van de streamingdienst. Terwijl fans hijgend zitten te wachten op het volgende seizoen, wil Netflix graag de show top-of-mind houden. En wat is een betere manier om dat te doen dan een online ervaringswinkel, compleet met retro vibes en spookachtig laboratorium? Volgens de Stranger Things-winkelwebsite is er zelfs een kans dat je er het Demogorgon-monster tegenkomt.

Personaliseren

Er zijn twee fysieke winkels met Stranger Things branded merchandise voor de fans geopend in New York en Los Angeles. Het opvallendste is dat naast bijvoorbeeld Stranger Things Cereal van General Mills in dozen in jaren 80-stijl je ook je aankopen kunt personaliseren.

Lees ook:  Kunst merchandise: Art Merch