Butt Plug Award ‘Everything Everywhere All at Once’

Een nieuwe generatie filmmakers beschouwt merchandising als een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie, als bron van inkomsten en ook om zoveel mogelijk kijkers naar hun content te lokken. De Butt Plug Award is daar een mooi voorbeeld van 😉

A24 verandert de ‘Everything Everywhere All at Once’ Butt Plug Award in een kaars

Het moment waarop Jamie Lee Curtis als Deirdre Beaubeirdre omdraait en triomfantelijk haar rijtje Butt Plug Awards laat zien aan Michelle Yeoh in ‘Everything Everywhere All at Once’ staat waarschijnlijk voor eeuwig in mijn geheugen gegrift. 

Wat is een betere award voor een ‘belastingdienst controleur van de maand’ dan een butt plug award? Het misschien pijnlijke, misschien plezierige, gevoel van het seksspeeltje sluit waarschijnlijk goed aan bij de ervaring die je ervaart als je in aanmerking komt met een belastingcontrole. Het leuke is dat je die lompe award uit de film in de webshop van de filmproductiemaatschappij kunt bestellen als memorabilia. 

Butt Plug Award kopen

Liefhebbers van de film, en verzamelaars kunnen de kaars “The Auditor Trophy” bestellen in de online winkel van A24 voor $ 60. Waar je overigens nog veel meer unieke Everything Everywhere-merchandise kunt vinden, waaronder Hot Dog Finger Gloves, Googly Eyes, een multiversumboek en meer. Hier koop de je de originele Butt Plug Award van de film  ‘Everything Everywhere All at Once’ van A24 films. 

butt plug award a24 film

Over A24 Het bedrijf achter deze film, A24 Films, ken je misschien van andere bekende titels zoals Uncut Gems, Mid90s, Moonlight en Ex machina. Ook de uit Nederland afkomstige debuterende regisseur Halina Reijn mocht er aan de slag. 

Lees ook:  Duurzame merchandise lijn opzetten voor je bedrijf

Merchandise als belangrijke bron van inkomsten voor films en series

Product placement en merchandising zijn twee lucratieve bronnen van inkomsten voor producenten van films en series. Afgezien van de enorme inkomsten uit themaparken, bouwde Walt Disney een imperium op met de marketing van Mickey Mouse-oren en ander branded speelgoed. Star Wars-merchandise zou $40 miljard hebben binnengehaald en de merchandise van Harry Potter films $25 miljard.

Product placement is decennia lang een bewezen marketing tactiek die ook in het streaming tijdperk veelvuldig wordt toegepast. In 2021 verdiende de film Don’t Look Up de meeste inkomsten uit product placement: $277 miljoen. De belangrijkste factoren die de totale waarde van product placement van een film bepalen, zijn het aantal merken (product plaatsingen), de schermtijd, het aantal ‘brand mentions; (vermeldingen op social media), het publiek en de kwaliteit van de exposure.

Deze waarde, die succesvolle content kan geven aan een merk, kan de producent van een film of serie ook converteren in de vorm van merchandise opbrengsten. En dat niet alleen.  Film Merchandising is ook een hulpmiddel dat bedoeld is om een ​​film te promoten. Fans van de populaire Netflix-serie Stranger Things konden in beperkte oplage drie replica-fietsen uit de hitserie kopen voor een paar honderd dollar per stuk. Er werden zelfs fysieke Stranger Things merchandise winkels ingericht voor de verkoop van memorabilia.

Als je voor een stompkaars in de vorm van een butt plug award $60 kunt vragen, denk ik dat er best leuke marges te verdienen zijn.