Metalen vogels (beste keuze)

Vogel silhouetten gemaakt van metaal zijn hele leuke kleine versieringen voor een boom, saaie schutting of balkon. Deze metalen vogels zijn allemaal gemaakt van cortenstaal. Een metaalsoort dat langzaam verweerd door weer en wind, maar niet compleet wegroest. Het wordt zelfs alleen maar mooier!

Decoratieve metalen vogels waar(om) koop je die?

Metalen vogels zijn een ideaal cadeau voor de vogelliefhebber. Je hebt veel verschillende soorten en merken metalen vogels voor in de tuin. Maar wil je metalen vogels kopen als origineel geschenk? Lees dan eerst onze review.

De handgemaakte figuren van vogels zijn een populair relatiegeschenk. Dat blijkt wel uit het brede aanbod. Er zijn metalen vogels gemaakt naar het beeld van een merel, zwaluw, roodborstje, pimpelmees, ijsvogel, putter, bijeneter, kerkuil en ga zo maar door. Zelfs de witkope stekelstaartend kun je uit metaal krijgen! Er zijn letterlijk tientallen metalen beeldjes die een vogelsoort uitbeelden. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een metalen figuurtje die erbij hoort.

Metalen vogels vergelijking: Metalbird of Lifestaal?

We hebben twee bekende merken / leveranciers van metalen vogels getest. De prijzen liggen erg dicht bij elkaar, maar de kwaliteit van het product en de verpakking zijn behoorlijk verschillend!

MetalbirdLifestaal
SnijwerkMooi afgewerkt, geen oneffenheden en fijn snijwerk.Onafgewerkt plaatstaal (relatief grof snijwerk).
Kwaliteit cortenstaal3 mm3 mm
Prijs€ 34,95 (geen extra verzendkosten)
Bestel via Bol.com
€ 34,95 (geen extra verzendkosten)
Bestel via Bol.com
VerpakkingStevig (FSC) kartonnen brievenbus geschenkdoosBubbeltjesplastic in brievenbus envelop
Vergelijking Metalbird vs Lifestaal

Lifestaal / Metalbird ervaring

De cadeauverpakking van metalbirds is echt een groot pluspunt. Als je een metalbird cadeau geeft dan voelt dat ook echt als een geschenk. In tegenstelling tot de metalen vogel silhouetten van Lifestaal. Deze zijn enkel omwikkeld in bubbeltjesplastic. Dat geef je niet cadeau! 

Lees ook:  Relatiegeschenk unboxing ervaring optimaliseren (6 nudging tips)

De afwerking van beide merken is ook erg verschillend. Bij metalbird wordt het gesneden metaal netjes met de hand geschuurd. Bij lifestaal is er helemaal geen moeite gedaan om plaatnummers of de kleine oneffenheden die door het staal snijden zijn ontstaan van het staal te schuren. De Lifestaal vogels hebben daardoor een goedkopere uitstraling dan de vogels van metalbird.

Uiteraard zul je na verloop van tijd door de corrosie niets meer zien van deze oneffenheden. Ze zijn dan verborgen onder het laagje roest wat deze tuindecoratie juist zo uniek en aantrekkelijk maakt. Maar het punt is dat je dit als cadeau wilt aanbieden, en dan mag het er best verzorgd uitzien. De metalbird producten zijn wat dat betreft veel beter geschikt als relatiegeschenk.

ervaring lifestaal metalbirds
Lifestaal ijsvogel

Conclusie: Metalen vogels kopen bij metalbird

Deze metalen vogelsilhouetten zijn allemaal met de hand gemaakt. Dat is sowieso al iets wat gewaardeerd wordt. Het idee dat elk vogeltje met de hand bewerkt is. Dat is wel weer iets anders dan een massaproduct! Het metalen beeld zelf, vind ik persoonlijk in sommige situaties ook echt een toffe eyecatcher voor in de tuin. De prijs is gelijk maar het product dus niet. Mijn eindoordeel is dat als je deze metalen vogels wilt kopen als cadeau dat je het beste kunt gaan voor de metalbird collectie. De figuren hebben een hoge afwerkingsgraad en zijn van een goede kwaliteit.

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal is een metaalsoort met een dun laagje roest dat zich ontwikkeld onder invloed van het weer. De roestlaag geeft het vogeltjes een roestbruine kleur. Het beschermt bovendien tegen doorroesten en je metalen vogel blijft hierdoor tientallen jaren mooi.

Lees ook:  Goedkope kerstpakketten overzicht 2020

Kun je cortenstaal sneller laten roesten?

Wanneer je de metalbirds ontvangt zijn ze nog niet roestkleurig. Dit komt vanzelf, maar duurt doorgaans een half jaar. Als je niet wilt wachten kun je het roest-proces eenvoudig versnellen. Hoe? Meng zout met lauwwarm water in een plantenspuit. Als alle zout is opgelost spuit je de metalbird in. Binnen enkele dagen zal er al roest gaan vormen op je vogel.

Montage tip metalen vogel

De stalen vogels hebben allemaal een spits toelopende punt die je in een boom of schutting paal kunt steken. Boor eerst een klein gat (ca. 8 mm diameter) met een houtboor in de boomstam. Sla voorzichtig met een kleine hamer de metalen vogel in het gat. Als je niet voorboort kun je de vogel krom slaan, dat zou zonde zijn!