Bizarre Valentijnsdag Promoties

Bizar, vreemd, raar en macaber: laat je inspireren door deze buitengewone valentijnsdag cadeaus.

Vier ideetjes voor een bizarre Valentijnsdag promo campagne

Geen rozen voor Valentijnsdag! Was je op zoek naar iets heel bijzonders of bizars om deze Valentijnsdag aan die ene bijzondere relatie iets duidelijk te maken? Dan kon je in de States weer allerlei rare ‘gebaren’ uitkiezen. Wat dacht je van een persoonlijke kakkerlak of bedrukt WC papier.

Volgens de Amerikaanse National Retail Federation zullen de Amerikanen dit jaar voor $ 25,9 miljard aan Valentijnsdag uitgeven, een stijging van $ 23,9 miljard vergeleken met 2022 – bijna een record, zeggen de middenstanders.

1. Een gepersonaliseerde kakkerlak

Scheepjes verwelken, en bloemen vergaan, zegt The Bronx Zoo, maar dat je ooit een sissende kakkerlak uit Madagascar naar je vernoemd gekregen hebt, dat blijft je eeuwig bij. En als die herinnering vervaagt, dan heb je altijd nog het officiële certificaat om die bijzondere eer te helpen herinneren.

Je begrijpt waarom dit idee op nummer één staat van Bizarre Valentijnsdag Promoties. Je kunt je gebaar ook nog ondersteunen met een kakkerlakdraagtas, drinkbeker of persoonlijke videochat met het beestje en haar verzorger.

vreemd valentijnsdag cadeau kakkerlak

2. Knuffel een koe

Voor ons Nederlanders is koeknuffelen een bekend pleziertje – al zijn er partijen die daar een bloedhekel aan hebben. Gelukkig kunnen we dan altijd nog naar India gaan, waar ze al duizend jaar van van koeien houden. 

koe knuffel valentijnsdag campagne india
India probeerde tevergeefs Valentijnsdag om te dopen tot ‘Cow Hug Day’ om ‘westerse’ verschraling van de cultuur tegen te gaan.

Al eeuwenlang  worden koeien door  de  meerderheid van  de hindoe bevolking aldaar als heilig beschouwd, een symbool van zowel de aarde als van het goddelijke. Die aanbidding gaat vanouds zó ver, dat de Indiase regering dit jaar 14 februari uitriep tot officiële “Cow Hug Day“, in het kader van pogingen om ‘westerse’ verschraling van de cultuur tegen te gaan. Helaas was die verarming al zó ver gevorderd, dat de aankondiging averechts werkte. Er werd zo gesmaald en (uit)gelachen op de Indiase social media en de msm dat de overheid terugkrabbelde. Men was vooral geschrokken van het veelgehoorde commentaar, dat die arme koeien toch wel eerst expliciet ‘ja graag!’ zouden moeten kunnen zeggen, alvorens ze aan een me-too behandeling onderworpen zouden worden. 

Lees ook:  Knallende bierfles opener: gadget voor bierdrinkers

3. Stuur je ex een schorpioen in de mail

Mocht je het toch goed willen maken met je ex, zo verzon Coca Cola’s Hard Seltzer mixdrankje Topo Chico, waarom stuur je hem/haar dan niet een schorpioen voor Valentijn? Bah? Neen hoor, het beest komt in een hartvormige doos en is hééél lekker.

bizarre valentijnsdag campagne
Veel traditionele marketingcampagnes voor Valentijnsdag zijn gericht op cadeautjes voor geliefden. Als je net als Topo Chicoorigineel voor de dag wil komen rondom Valentijn, bedenk je het perfecte cadeau voor je ex.

4. Maak toiletpapaier van je liefdesbrieven

Heb je nog een stapeltje liefdesbrieven of Valentijnkaartjes van een vorige relatie liggen, en wil je die helemaal niet herstellen in oude glorie, dan is dit misschien een idee. Who Gives A Cr*p recycleert papier tot vooral toiletpapier. Zij maken wel heel vilein van de nood een deugd door in de ‘flush your ex’campagne mensen op te roepen alle correspondentie van hun (ex)geliefde(n) op te sturen, zodat zij er wc-papier van kunnen maken. Dan ‘komen al die mooie praatjes eindelijk terecht waar ze horen!”. Insturen kan naar adressen in de VS, Australiën en het Verenigd Koninkrijk.

wc papier valentijnsdagcadeau weird

WC papier bedrukken. Misschien een idee voor alle verkiezingsfolders ook, die we binnenkort in de bus krijgen?