Hard seltzer relatiegeschenken

Het is geen bier, geen wijn, het is hard seltzer. Stop het in je kerstpakket of geef het als relatiegeschenk.

Het is moeilijk om te ontsnappen aan de nieuwste rage op het gebied van alcoholische drank: hard seltzer. Heb je nog niet gehoord van ‘hard seltzer’? Dan wordt het hoog tijd, want dit kan best nog wel eens de opvolger van de geliefde G&T worden. En omdat je er ook leuke DIY pakketten en giftsets van hebt, is dit een hip relatiegeschenk idee.

Verschillende grote en kleine spelers lanceren nu hun hard seltzers op de Nederlandse markt. Weet je welke hard seltzer merken je het beste kunt kiezen als relatiegeschenk of voor een hip kerstpakket? Er is al veel te kiezen als je hard seltzer relatiegeschenken wilt geven. Er zijn ook Nederlandse merken!

Wat is een hard seltzer?  

Misschien drink je al jaren hard seltzers zonder dat je weet. Want het enige dat je ervoor nodig hebt is bruisend water ( Spa rood), een vleugje fruit én alcohol. Meestal is het alcoholpercentage niet meer dan 4.5%. Het resultaat is een verfrissende cocktail die ook nog eens caloriearm en glutenvrij is. Jippie!

DIY seltzer kits

Je eigen hard seltzer maken is makkelijk, en leuk. Ik heb een paar mooie voorbeelden van hard seltzer geschenksets voor je opgezocht. Northern Brewer, bekend van de bierbrouwsets, verkoopt een Craft Hard Seltzer Making Starter Kit. Zo ook Craft a Brew, ze hebben een leuke DIY Seltzer set met grapefruit smaak.

Merken in Nederland

In Nederland heb ik (nog) geen aanbieders van een DIY set gevonden. Maar dat zal niet lang duren. Wel kun je aankloppen voor kant-en-klare Hard Seltzers bij The KUGI Company en STËLZ. Beide merken zijn gloednieuw en hip merk want je kunt ook meteen merchandise kopen. Zoals een t-shirt, tote bag of pakje speelkaarten met hun logo. Uit Utrecht komt het merk Frank Seltzer. Verder is er nu ook het bekende merk Topo Chico beschikbaar via Coca-Cola Nederland. En White Claw van Mark Anthony Brands International. Ik vind de blikjes hard seltzer van het Nederlandse merk OYESTER er ook ook leuk uitzien.

Lees ook:  Bouw een award van LEGO-blokjes

Waarom hard seltzer goede relatiegeschenken zijn?

Langzaam, maar zeker, merken we dat bedrijven steeds voorzichtiger omgaan met het geven van alcohol als relatiegeschenk. Ook in kerstpakketten zien we steeds vaker non-alcoholische drankjes. Of je dat persoonlijk een goed idee vindt doet er nu even niet toe. Het is de tijd waar we in leven.

Ik zie dan ook veel potentieel voor hard seltzers in de relatiegeschenken markt. Want een hard seltzer is een goed alternatief voor de traditionele fles champagne of sterk. Het heeft niet teveel alcohol, niet te veel suiker… kortom perfect voor de bewuste millennial.