Baya Baya duurzame douchegel in poedervorm

Elke ochtend mediteer ik, bereid ik me voor op de dag, bedenk ik strategieën en denk ik aan nieuwe relatiegeschenk ideeën. Dat kan gebeuren terwijl ik geniet van een verkwikkende douche. Voor het eerst in mijn leven heb ik nu mijn eigen douchegel gemaakt met een zakje poeder en water. Baya Baya levert douchegel in poedervorm met hervulbare aluminium fles. 

Test: is de Baya Baya starterkit een leuk relatiegeschenk idee?

Douchegel in poedervorm, en een duurzame navulfles gemaakt van aluminium. Dat is het idee van Baya Baya oprichters Dirk Taselaar en Leon Daggenvoorde. Ik hoef je eigenlijk niet meer uit te leggen waarom dat een duurzaam alternatief voor de gangbare douchegel is. Maar de vraag is natuurlijk ook: ruikt het lekker, werkt het goed en zou je het als relatiegeschenk geven?

Duurzaam huishouden 

Zoals de meeste mensen ben ik gewend om verzorgingsproducten zoals shampoo, zeep, douchegel, tandpasta en deo verpakt in plastic flesjes te kopen. Mijn badkamer staat dan ook vol met premix convenience artikelen verpakt in wegwerpflessen van plastic. Weinig mensen weten dat je er leuke design flesvazen van kunt maken, en het merendeel van de lege flessen belandt dan ook in de vuilniswagen, waarbij recyclen niet vanzelfsprekend is.

Toch moet ik bekennen dat er steeds meer hervulbare flessen opduiken in de keuken, het toilet en ook in mijn badkamer. Eerlijk gezegd zien deze glazen of aluminium navulflessen er bijna altijd beter uit dan de plastic varianten. En het is een kleine moeite om ze bij te vullen. Het bijgeleverde trechtertje helpt, niks op aan te merken. 

Lees ook:  Lamzac ervaringen. Nuttig & stijlvol relatiegeschenk

9 x beter

Oké stel dat je het plastic wegdenkt, en alleen focust op de inhoud. Dan ontdek je dat het hoofdingrediënt van bijna al die producten Aqua (kraanwater) is. De werkzame stoffen in 300 ml Baya Baya body wash kun je concentreren in een sachet van slechts 30 gram. Omdat je pas thuis het water toevoegt, beperk je de impact van transport op het milieu. Volgens Baya Baya is hun transport wel negen keer zo efficiënt vergeleken met traditionele alternatieven.

Maak de badkamer plasticvrij met de douchegel poeders van Baya Baya

Made in Germany

Baya Baya body wash is volledig vrij van (micro)plastics en volledig diervriendelijk (vegan). Het poeder wordt geproduceerd in Duitsland en ze zijn op dit moment ook bezig met de ontwikkeling van een Baya Baya body lotion.Er zit veel zeezout, citroen en Aloe vera bladsap in het oplosbare poeder. De volledige ingrediëntenlijst vind je hieronder:

SODIUM COCO-SULFATE. HYDRATED SILICA. GLYCERIN. XANTHAN GUM. SODIUM BENZOATE. MARIS SAL. BETAINE. CITRIC ACID. PARFUM. AQUA. POTASSIUM SORBATE. ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER. LIMONENE. LINALOOL. CITRONELLOL.

Graskarton

Dat duurzaamheid een belangrijk thema is voor Baya Baya merk je aan alle kleine details. De mooie verpakking is gemaakt van graskarton. Het is letterlijk te herkennen aan de typische lichtgroene kleur. Graskarton is een duurzaam verpakkingsmateriaal dat bedrijven gebruiken om CO2-uitstoot te verminderen. Omdat gras snel groeit, een stuk sneller dan hout, en ook stevige vezels heeft is het zeer geschikt als grondstof voor karton. Je kunt er mooie dozen mee vouwen die bovendien goed bedrukbaar zijn. 

Lees ook:  Naar bed met Rembrandt; relatiegeschenk voor kunstliefhebbers

Ah.. op die fiets

Baya Baya bezorgt je pakketten met de fiets. Dat doen ze met Cycloon, deze duurzame sociale bezorgdienst voor bedrijven bezorgt bijna in heel Nederland pakketjes per fiets of als het echt ver weg is met elektrische auto’s of andere partners.

Genderneutraal

Baya Baya is in korte tijd zeer populair geworden. Dat komt niet alleen door de duurzame eigenschappen van de body wash, het ruikt ook gewoon super goed. De geur is trouwens  geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het is een mix van frisse citrus en kruidig cederhout. Wat zeer handig is als je dit relatiegeschenk in grote aantallen gaat inkopen: je hoeft geen rekening te houden met m/v/x. 

Conclusie

Als het om verzorgende producten gaat, kom je in de relatiegeschenkenbranche vaak niet veel verder dan een Rituals pakket. Zoek je een super duurzaam, universeel, stijlvol en blijvend cadeau voor je partners of personeel? Dan is de Baya Baya starterkit een goed idee. Baya Baya is een perfect alternatief voor het Rituals geschenkpakket.

  • Vegan en plasticvrij
  • Luxe verpakking van graskarton
  • Personaliseren d.m.v. persoonlijke kaartje
  • Stijlvolle aluminium dispenser
  • Eenvoudig in gebruik
  • Past in duurzaam huishouden
  • Mogelijkheid om te versturen naar diverse adressen
baya baya starterkit als relatiegeschenk