Alcoholvrije drankjes: een nuchtere trend die aanslaat

Steeds meer bedrijven zullen voor een alcoholvrij relatiegeschenk kiezen. Dus wij hebben er voor jullie alvast eentje getest.

Inmiddels zijn de goede voornemens voor 2020 al weer drie maanden oud. Afvallen, ophouden met roken, meer naar de sportschool en minder alcohol drinken – zeg eens eerlijk, welke zijn nog springlevend? 

Nou, in elk geval IkPas.nl en Dry January. Ikpas trok dit jaar 32.000 deelnemers, 9000 meer dan in 2019. Marktonderzoeker Nielsen was het ook al opgevallen, dus onderzochten zij al in januari 2019 hoe de verkopen van alcoholvrije dranken het in de supermarkt deden.

onderzoek alcohol drank gebruik nederland wijnrapport

Een alcoholvrij relatiegeschenk… Waarom niet?

In Nederland daalde de alcoholconsumptie de afgelopen tien jaar met 10 procent, gerekend per hoofd van de bevolking. In de kroeg vragen om een alcoholvrij biertje is heel normaal, een alcoholvrij wijntje laat nog een wenkbrauw omhoog gaan. Dus een alcoholvrij relatiegeschenk…  Waarom niet? Nog nooit was er zo veel aanbod, en de smaak van al die alternatieve drankjes is haast niet meer te onderscheiden van ‘the real deal’. Maar dan zonder kater, of dat je de avond daarvoor gênante dingen hebt gezegd.

Ambachtelijk, gezond en toch lekker!

De kritische en bewuste consument wil transparantie, informatie over ingrediënten en inzicht in hoe dingen gemaakt worden. Vandaar ook de populariteit van ‘ambachtelijke’ brouwers en distilleerderijen.

Ben je nog niet helemaal klaar voor een virgin cocktail in het kerstpakket? Misschien moet je dan eens de overstap naar hard seltzers als relatiegeschenk proberen. Laag in alcohol (hip ) en caloriearm.

Hoe goed smaakt alcoholvrij?

Enter Fluèredrinks, een ambachtelijke distilleerder die in 2017 Fluère Original lanceerde. Een non-alcoholische drank die verkrijgbaar is in 28 landen wereldwijd. Fluère betekent ‘stromen’ in het Latijn, en het is een ‘spirito non alcolico’ gemaakt met dezelfde distillatietechnieken als gin, whisky en rum. Ons oordeel? Het is een heerlijke basis voor mocktails of om gewoon te mixen met een premium tonic. Maar zonder alcohol!

Lees ook:  5 mooiste relatiegeschenk bloemen & planten

Ingrediënten

Fluèredrinks gebruikt voor zijn producten alleen de beste plantaardige ingrediënten, die zorgen voor een complexe uitgebalanceerde smaak met een unieke after-bite, zoals die normaal gesproken alleen met een fors % bereikt wordt.

alcoholvrij relatiegeschenk idee fluere drinks

De ingrediënten van Fluère zijn al klassiek sinds de Romeinen ze inzetten om hun legioenen fit te houden om lange dagmarsen te kunnen maken en daarna nog een stevig robbertje te vechten. Ze brouwden hun legerdrank met kruiden, specerijen en plantaardige ingrediënten als oliën van jeneverbes, lavendel, koriander en citroenschil. Lavendel werkt desinfecterend, koriander werkt positief op de darmen, de jeneverbes houdt nieren en blaas in topconditie – en tegelijk boze geesten op een afstand!

Mens sana in corpore sano

Drie varianten

Fluère Originals alcohol vrij relatiegeschenk idee
Fluère Original
Fluère Amber alcoholvrije drank zeeland
Fluère Amber
Fluère Pink frambozen non alcoholische drank
Fluère Pink

Met dezelfde ingrediënten worden nu  Fluère Original, Fluère Amber en Fluère Pink gemaakt. Daarmee houdt Fluèredrinks het Romeinse devies ‘Mens sana in corpore sano’, een gezond lichaam in een gezonde geest, in ere. Ook nu nog de belangrijkste troef om onze stressvolle wereld te weerstaan.