Nieuw: zeewier potlood

Je kent bloeipotloden toch wel? zo’n ding die je in de grond duwt als ermee klaar bent en dan komt er een bosje tuinkruiden uit. Nou dit ding is echt next level!

Met een zeewier potlood en een droom verbeter je de wereld


Heb je enig idee hoeveel potloden er elk jaar gemaakt worden? 

De schattingen lopen uiteen van 12 tot 14 miljard! Alleen de VS neemt jaarlijks al zo’n 2 miljard potloden af, waarvoor dus elk jaar ruim 80.000 ceder bomen gekapt moeten worden. Van één zo’n (forse) boom kun je ongeveer 170.000 potloden maken!

En waar worden de meeste potloden gefabriceerd?

Was vroeger Duitsland de belangrijkste producent, inmiddels is ook hier China de kampioen met een exportwaarde van $730 miljoen, tegenover Duitsland (nog steeds op de tweede plaats), dat voor $166 miljoen omzet. In de opkomende economieën zijn Brazilië en Indonesië sterke potloodventers aan het worden.

Waarom deze inleiding?

De doelstelling van Biopencil is, de impact van de opwarming van de aarde door CO2 te verminderen; en tegelijk liefst wereldwijd ons ecologische en sociale bewustzijn te vergroten door de productie van 100% milieuvriendelijke potloden.

biopencil zeewier potlood groene relatiegeschenk pen
‘groen’ potlood gemaakt van zeewier

BioPencil

BioPencil is een hypermoderne onderneming in Peru, die 100% milieuvriendelijke potloden maakt en levert. Deze potloden zijn gemaakt van zeewier in plaats van hout. Dit duurzame potlood is ontworpen om ons ecologische en sociale bewustzijn te vergroten. Er zitten aguaymanto-zaadjes in het uiteinde van elk potlood die je kunt planten als je potlood op is, zodat er een nieuwe boom wordt geboren. Voor elke miljoen verkochte BioPencils vermijden we het kappen van meer dan 100 bomen.

Lees ook:  Energiebesparende gadget: Kachelventilator

Daarom hebben we dit zeewier potlood nodig

Het bedrijf is geaccepteerd als lid van de Solar Impulse Foundation, een stichting die (meer dan) 1.000 cruciale producten zoekt en vindt, die het milieu op een winstgevende manier kunnen verbeteren. Daarmee willen ze besluitvormers met harde voorbeelden inspireren, dat het wel degelijk mogelijk is om ambitieuze(re) milieudoelstellingen en energiebeleid te ontwikkelen – zonder te vervallen in radicalisme zoals Extinction Rebellion en onze Greta voorstaan.

Duurzame productie

De potloden worden thuis gemaakt door vissersvrouwen ouder dan 50 jaar, die anders moeilijk werk zouden vinden. Daardoor kunnen ze ook nog eens voor hun kleinkinderen zorgen, zodat hun dochters buitenshuis kunnen gaan werken. Het kweken van de algen geeft de lokale vissers bovendien de mogelijkheid om hun inkomen met ongeveer 40% te verhogen, waardoor meer roofbouw op de omgeving wordt voorkomen. 

For the record: algen kunnen zowel eencellige als meercellige organismen zijn en relatief gecompliceerde vormen aannemen zoals zeewier (Bron).

duurzame productie algen voor zeewier pen
Algen worden op duurzame wijze geproduceert
algen pen biopencil productie zaadjes

Bonus eigenschap

Elk Biopencil potlood is 100% milieuvriendelijk (ook in de productie!)  en heeft aan het (andere) uiteinde een capsule met zaden van de aguaymanto (peruviaanse kers). Als je potlood ‘op’ is, kun je de zaden in een bloempot planten, en kweek je een heuse boom!

Next level bloeipotlood

En niet zó maar een bloeipotlood, maar een met allerlei bijzondere eigenschappen. Zo is het zonde het slijpsel, de krullen én het algenpoeder, weg te gooien. Je kunt er een vochtinbrengende emulsie van maken. Week het schaafsel 5 minuten in water, was er je handen/gezicht mee en laat op je huid drogen. Eat that, bloeipotloden die we hier in 2017 besproken!

Lees ook:  Phil the Bottle

Super eco gift

Deze zeewier pennen zijn geschikt als promo-item, of gewoon als groen gebruiksartikel. Personaliseren kan, er zijn een aantal verschillende milieuvriendelijke verpakkingen beschikbaar – al dan niet met je eigen logo en boodschap. Vele bedrijven waaronder National Geographic gingen je voor.

logo verpakking biopencil algenpen
Personalisatie mogelijkheden van de zeewier potloden

Ik weet niet of dit potlood onze wereld gaat redden, maar het zal in elk geval ons sociaal- en ecologisch bewustzijn verbeteren.