Groeipapier mondkapjes bedrukken

Collateral damage van Covid-mondkapjes vermijden? 

Deze groeipapier mondkapjes zijn 100% biologisch afbreekbaar en verrijkt met bloemenzaadjes

Elke maand worden er wereldwijd 129 miljard mondkapjes weggegooid. Al kwam er maar 1% van die kunststoffen ondingen in de natuur terecht, spraken we al van een ramp. En het zijn er natuurlijk véél meer, dus is het niet overdreven dat organisaties als Greenpeace aan de bel trekken. Bovendien is het vanaf juli verboden om dingen van wegwerpplastic te produceren en verspreiden. En dat geldt ook voor veel ‘branded’ mondkapjes die de laatste tijd zo populair zijn als promotie artikel.

De meeste mensen die dit soort zinnen lezen denken ‘Ach wat erg!” en gaan dan door met leven. Zo niet Marianne de Groot Pons. Zij besloot er wat aan te doen en stampte binnen enkele maanden een nieuw bedrijf uit de grond. 

Mondkapje van groeipapier

Het kostte heel wat speurwerk om de juiste materialen bij elkaar te verzamelen. Maar tot en met de inkt van het gestempelde logo is er niets – maar dan ook niets – schadelijks aan dit mondkapje van groeipapier van Marie Bee Bloom, van rijstpapier met zaadjes. Je weet wel, van die vellen die je in een bloembak legt, wat aarde eroverheen, wat water en een paar weken later barst het van de goudsbloemen, viooltjes, cosmea… of er is niets gebeurd omdat je vergeten bent op tijd water te geven. 

bloeipapier groeipapier mondmaskers bedrukken relatiegeschenk idee
groeipapier groene mondkapjes bedrukt

Herbruikbaar mondmasker

De mondkapjes van Marie Bee Bloom werken net zo goed  – of slecht-  als de gewone mondkapjes die jij en ik dragen. Alleen zijn ze dus niet alleen niet slecht voor het milieu, maar ook nog eens herbruikbaar! 

Lees ook:  Droogbloemen boeket brievenbus cadeau

Ben je ook enthousiast over de mondkapjes van groeipapier? Marie Bee Bloom denkt graag met je mee over oplage en bedrukkingen. Ook leuk in combinatie met zaadbommen.