Zo verkoop je biologische producten als duurzame relatiegeschenken

Wow. Dit is een fris idee!

Green Trade bedacht dat je biologisch geteelde producten perfect als duurzaam relatiegeschenk kunt inzetten.

Biologische agrariërs in Oostenrijk die out-of-the-box denken en meer afzetkanalen willen exploreren vinden bij Green Trade een onverwachte partner.

Green Trade heeft een nieuwe markt gevonden voor milieubewuste relatiegeschenken. Het bedrijf verzint biologische producten in branded promotionele verpakingen. En maakt het mogelijk deze vervolgens (inclusief een zinvolle boodschap) als relatiegeschenk te versturen.

Kruidenhandelaar Juliberg en sapverpakker Greenbag behoren tot de eerste partners die van deze nieuwe mogelijkheid tot marktverbreding  gebruik maken. Het resultaat zijn leuke duurzame weggevertjes en groene relatiegeschenken.

Vruchtensap als concentraat 

Hier sta je misschien niet elke dag bij stil. Maar voor de productie van de bekende vruchtensapverpakkingen van 1 liter die je in de supermarkt koopt, wordt gemiddeld zo’n 200 ml concentraat verdund met 800 ml water.

Dat betekent dus dat voor elk pak bijna een kilo water volstrekt nodeloos (en ettelijke malen) van A naar B getransporteerd wordt. Daarom vult Green-Bag zijn transportvriendelijke 200ml kartonnen verpakkingen alleen met puur BIO vruchtensapconcentraat (zonder toegevoegde suikers). Let op, dat is dus wat anders dan die rare chemische ‘smaakjes’  waarmee jonge LHBTI etc hun plastic water een smaakje kunnen geven.  

Dat zo’n ogenschijnlijk kleine verandering enorme effecten heeft moge duidelijk zijn. Oostenrijkers alleen al drinken jaarlijks 42 miljoen liter sinaasappelsap (Bron: Getränkeverband.at). Als alleen dat sap als concentraat verkocht werd, zou dat een afvalreductie van circa 1.100 ton en een transportreductie van circa 1.680 tankwagenladingen opleveren!

biologisch sap concentraat groen relatiegeschenk idee

Ik vraag me af, FrieslandCampina, hoe zit dat eigenlijk met jullie melk en yoghurt en dergelijke??? Ik heb een donkergrijs vermoeden dat de ouderwetse ‘hangop’ voor jullie stiekem een groene goudmijn is. Waarom kun je ons eigenlijk geen melkconcentraat verkopen? Graag 0,1% van de winst als ik jullie op een groen idee breng :D.

Lees ook:  Eindelijk, de zelfreinigende waterfles!

Pittig relatiegeschenk idee

Spice up! Chili is altijd de favoriete kruiderij van Thomas Schauer geweest. Met zijn groene vingers en liefdevolle toewijding wist hij op de Juliberg in Altenfelden, Opper-Oostenrijk, van zijn hobby een goedlopend bedrijf te maken.

Zijn pepers zijn in heel Oostenrijk geliefd bij culinaire fijnproevers; zó populair dat Schauer inmiddels meerdere streng gecontroleerde toeleverende collega’s heeft moeten inschakelen om aan de vraag te voldoen. Bovendien verwerkt hij de peper na droging in kruidenmengsels met verschillende biologische ‘zouten’ in aantrekkelijke verpakkingen. Je begrijpt het al – die ook als groen relatiegeschenk goed scoren! 

biologische peper duurzaam relatiegeschenk idee

Duurzame, biologische en ecologische producten springen als paddestoelen uit de grond. Maar hoe verkoop je ze? Denk eens aan de relatiegeschenken markt. De vraag naar duurzame relatiegeschenken is groter dan je denkt. Een goed idee voor onze westlandse telers?