Uniek: Tomorrow merchandise

Woke online bank Tomorrow verkoopt branded merchandise

Klanten betalen voor een biologische hoodie met het logo van de Tomorrow bank € 64,90. Het moet gezegd worden: als de klanten van een bank zó enthousiast zijn, dat ze bereid zijn (fors!) te betalen voor branded sweatshirt met het logo van die bank, dan hebben ze iets beter gedaan dan alle andere banken.

Als je het meest recente Klantbelang Dashboard van de AFM ( dat consumentenvertrouwen meet) mag geloven, vindt slechts 1 op de 10 Nederlandse consumenten dat hun banken en verzekeraars hun klantbelang centraal stellen. Hoe anders is dat bij deze nieuwe financiële dienstverlener?

Betalen voor je welkomstgeschenk

Iedereen kent wel de campagnes om een rekening te openen bij bank x of y met als beloning een bescheiden bedrag op de rekening of een nog tastbaarder welkomstgeschenk. Bij startup bank Tomorrow werkt het andersom: je bent zó blij dat je er klant bent, dat je bereid bent te betalen voor hun merchandise. Een hippe draagtas of hoodie bedrukt met het Tomorrow logo. Of zelfs een reclameposter met bankrover. Fans van deze bank bestellen de Tomorrow merchandise in hun eigen merchandisewinkel. Wat een bijzondere manier om reclame te maken voor een financiële instelling! 

Geen bankvergunning

Tomorrow is (nog?) geen bank in de strikte zin van het woord, want de Hamburgse startup heeft geen bankvergunning en werkt daarvoor samen met de Solarisbank – waarin onder andere ABNAMRO aandeelhouder is. De USP van Tomorrow: “wij zijn anders dan de meeste andere banken. Wij zijn de toekomst van het bankwezen – transparant, digitaal en duurzaam. In plaats van ons puur op winst te concentreren, zetten we ons in voor duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid.” Nou, dat zijn alle argumenten die de woke jongere consument nodig heeft, toch?

Lees ook:  Merchandise voor zoom heldin: Jackie Weaver

Frisse blik op bankieren

Verfrissend is in elk geval dat de drie oprichters van Tomorrow, Michael Schweikart, Inas Nureldin en Jakob Berndt oorspronkelijk niet uit de financiële sector komen. Daardoor hebben ze wellicht een andere kijk op wat klanten verwachten van een prettige betaalrekening en verantwoord beleggen van de tegoeden van hun spaarders?