storm the hill promo tshirts goldman sachs

Oeps! Bank heeft spijt van tekst op hun bedrukte promo T-shirt: ‘Storm the Hill’

goldman sachs storm the hill tshirt
Alan Roberts via Twitter

Goldman Sachs, een van de grootste banken van de wereld, heeft klanten gevraagd om ALSJEBLIEFT hun ‘Storm the Hill’ T-shirts weg te gooien. Het Goldman Sachs ‘Storm the Hill’ T-shirt heeft de bank naar 10.000 MKB-klanten gestuurd als promotieartikel voor hun gelijknamige event. De bedoeling was die ondernemers de kans te geven om parlementariërs te ontmoeten, zodat zij hun Covid-zorgen kenbaar zouden kunnen maken aan ‘de mensen die écht een verschil maken.

Pas op met creatieve slogans

Helaas! De bestorming van Het Capitool door verweesde Trump-aanhangers gooide op wel erg zure wijze roet in het marketing-eten. De creatieve slogan Storm the Hill had ineens heel andere associaties gekregen…

Goldman Sachs had helaas de bij de actie horende T-shirts al verzonden. Dus stuurde de financiële gigant in allerijl een e-mail naar ontvangers, om a. duidelijk afstand te nemen van de hooligans en b. de ontvangers te vragen de betreffende t-shirts (voorlopig?) niet aan te trekken.

Virtual Capitol Hill Day

“We hadden deze slogan gekozen om duidelijk te maken dat we het MKB steunen  in hun democratische strijd om meer en betere steun in de Covid-lockdown”, zei Goldman Sachs in een verklaring in  de Wall Street Journal. De bank veranderde meteen ook de naam van het evenement, in het veel veiligere ‘Virtual Capitol Hill Day’.

Lees ook:  Hoe maak je van promotieartikelen collectors items?

Eerder al in de eerste week van januari plantte Goldman Sachs reclameborden rond het Capitool om de parlementariërs op te roepen om meer financiële steun te geven aan kleine bedrijven die worstelen met de gevolgen van de pandemie.

Geschreven door

Arnette Koeman

Relatiegeschenk fanaat, dol op promotionele artikelen en reclame. Favoriete quote: "Anything one needs to market heavily is necessarily either an inferior product or an evil one. And it is highly unethical to portray something in a more favorable light than it actually is." - Nassim Nicholas Taleb in Antifragile