RIVM merchandise

Hup RIVM, kom op GGD, kijk omhoog Hugo!

Het Verenigd Koninkrijk met zijn National Health Service doet het in elk geval qua vaccinatie tegen alle Covid-varianten ruim 10 x beter dan wij. Geen wonder dat die nationale gezondheidsdienst in de COVID-pandemie enorm veel steun geniet onder de Britten, ja zelfs een heldenstatus gekregen heeft.

Zo zeer zelfs, dat het NHS-logo inmiddels ook een streetwear-icoon is geworden. Mensen dragen het trots op allerlei kledingstukken. Merchandise die ingezet wordt om geld in te zamelen voor de organisatie. Zie bijvoorbeeld hieronder het t-shirt van de Schotse rockformatie Biffy Clyro.

mon nhs tshirts promotie rivm merchnandise

“Mon” betekent in het Scottish “come on”. De fans van de band noemen deze “The Biff” , en plegen blijkbaar voor, tussen en na elk nummer de populaire bandleden aan te moedigen met een luidkeels “Mon the biff!” uit (duizenden) inmiddels ongetwijfeld hese kelen.

RIVM t-shirts, sweaters, caps en stickers

Misschien een idee voor ons land, t-shirts met opdrukken als “Kijk omhoog, Hugo, kijk omhoog!”. Of hand in hand, kameraden, hand in hand met de GGD/het RIVM”?

Het enige probleem is dan: aan wie doneren we de opbrengsten? In elk geval niet aan Hugo, niet aan het RIVM. Ik vond een webshop waar ze RIVM merchandise aanbieden. Bij elke bestelling krijg je een gratis sticker met de kenmerkende hashtag: WWG1WGA (where we go one, we go all). Geinige emotionele steun cadeaus voor de ‘vrijheidstrijders’.

WWG1WGA hugo de jong tshirt
Credits: vrijheidshirts
Lees ook:  T-shirts Keep Pubs Pumping!