Zelfopwarmende lunchbox

Weg met die saaie boterhammen!

Als je geen bedrijfsrestaurant tot je beschikking hebt, ben je voor je lunch meestal aangewezen op een plastic doosje met boterhammen. Liever had je een warme lunch, maar daarvoor moet je dan een magnetron in de buurt hebben, of in elk geval een stopcontact.

Geniet overal en altijd van een warme maaltijd met deze zelfopwarmende lunchbox

Maar nu is er (binnenkort) de in ons eigen land ontwikkelde Heatbox, een zelfopwarmende lunchbox. Met een ingebouwde batterij brengt deze lunchbox je culinaire, dieet-gebaseerde of uit restjes van gisteren samengestelde lunch ‘au bain-marie’ met stoom op aangename temperatuur.

Hoe werkt Heatbox?

Je begint met 20 ml (0,7 oz) water in de Heatbox te gieten, waarna je de roestvrijstalen binnencontainer terugplaatst waarin je je lunch deponeert. Een eerste deksel verzegelt het voedsel, waarna een tweede (gemaakt van bamboe) de Heatbox hermetisch afsluit. De box kan nu veilig in je koffertje of rugzak geschoven worden.

If it ain’t Dutch, it ain’t much… Designed in The Netherlands

Heatbox

Is het lunchtijd, dan verwijder je het buitendeksel, trekt het binnendeksel eraf, druk het buitendeksel er weer op en drukt op de knop. Binnenin begint het water snel te koken, en de resulterende stoom verwarmt je lunch zonder deze uit te drogen.

Twee ventielen zorgen dat de boel niet ontploft. Ik vraag me af of je daarbij wel op moet passen voor brandwonden trouwens. Er zijn via een app verschillende programma’s, passend bij je menukeuze. Als geintje kun je er ook nog je telefoon mee opladen! 

Lees ook:  The Fourneau verandert elke keuken in een artisanale bakkerij

Wat kost het?

Je kunt nu al een Heatbox bestellen voor € 135; de basisprijs wordt straks € 185. Levering vanaf april, ijs en weder dienende. 

Het idee voor de Heatbox kon werkelijkheid worden via een succesvolle crowdfunding campagne. Volgens Crowdfundmarkt.nl is vorig jaar alleen al in Nederland 275 miljoen euro opgehaald om dromen waar te maken. 

Heatbox was één van de vijftig Nederlandse startups die met Prins Constantijn naar de CES (Consumer Electronics Show), in Las Vegas gingen; de grootste consumentenelectronica beurs ter wereld.

Jullie logo op zo’n Heatbox, is dat een idee waar je warm van wordt?