Zelfopwarmende lunchbox

Weg met die saaie boterhammen! Er is een nieuw gadget segment van ‘zelfopwarmende’ lunchdozen.

Als je geen bedrijfsrestaurant tot je beschikking hebt, ben je voor je lunch meestal aangewezen op een plastic doosje met boterhammen. Liever had je een warme lunch, maar daarvoor moet je dan een magnetron in de buurt hebben, of in elk geval een stopcontact. Het perfecte geschenk voor foodies, maaltijdpreppers, avonturiers en kantoormedewerkers.

Geniet overal en altijd van een warme maaltijd met deze zelfopwarmende lunchbox

Maar nu is er (binnenkort) de in ons eigen land ontwikkelde Steambox, een zelfopwarmende lunchbox. Met een ingebouwde batterij brengt deze lunchbox je culinaire, dieet-gebaseerde of uit restjes van gisteren samengestelde lunch ‘au bain-marie’ met stoom op aangename temperatuur.

lunchbox zelfopwarmend
stoombox steambox zelfopwarmende lunchbox

Specificaties

  • Vermogen: 120 W
  • Capaciteit: ± 45 min. stomen per lading (2-3 maaltijden)
  • Afmetingen (cm): 27 x 16,5 x 9
  • Afmetingen (inches): 10,5 x 6,5 x 3,5
  • Volume Voedselcontainer: 750 ml / 25 oz.
  • Gewicht: 1991 g / 4.4 lbs.
  • Prijs: €249 / $269

Hoe werkt Steambox?

Je begint met 20 ml (0,7 oz) water in de Steambox te gieten, waarna je de roestvrijstalen binnencontainer terugplaatst waarin je je lunch deponeert. Een eerste deksel verzegelt het voedsel, waarna een tweede (gemaakt van bamboe) de Steambox hermetisch afsluit. De box kan nu veilig in je koffertje of rugzak geschoven worden.

If it ain’t Dutch, it ain’t much… Designed in The Netherlands

Heatbox

Is het lunchtijd, dan verwijder je het buitendeksel, trekt het binnendeksel eraf, druk het buitendeksel er weer op en drukt op de knop. Binnenin begint het water snel te koken, en de resulterende stoom verwarmt je lunch zonder deze uit te drogen.

Lees ook:  Hier koop je de beste olijfolie als relatiegeschenk

Twee ventielen zorgen dat de boel niet ontploft. Ik vraag me af of je daarbij wel op moet passen voor brandwonden trouwens. Er zijn via een app verschillende programma’s, passend bij je menukeuze. Als geintje kun je er ook nog je telefoon mee opladen! 

Het oplaadbare systeem van Steambox kan tot 3 maaltijden op één lading verwarmen. Drop je koude maaltijd in de Steambox, vul het kleine waterreservoir en Go. Wanneer je honger begint te krijgen, voeg je het water toe aan een verwarmingselement en stel je de timer in. Afhankelijk van het soort voedsel en de begintemperatuur duurt het gemiddeld 15 – 20 minuten om een maaltijd op te warmen door middel van stoom. Steambox heeft ook een app om het apparaat te bedienen (met live tracking) en toegang te krijgen tot recepten.

Wat kost de Steambox?

Je kon vier jaar geleden een Steambox bestellen voor € 135; de basisprijs zou € 185 worden. Levering vanaf april, ijs en weder dienende. Helaas. Door de pandemie liep de startup vertraging op. De eerste zelfopwarmende lunchdozen worden binnenkort geleverd, vier jaar na de oprichting van het bedrijf. En de prijs is uiteraard hoger uitgevallen: €249.

Het idee voor de Heatbox kon werkelijkheid worden via een succesvolle crowdfunding campagne. Volgens Crowdfundmarkt.nl is vorig jaar alleen al in Nederland 275 miljoen euro opgehaald om dromen waar te maken. 

Steambox: De zelfverwarmende lunchbox. Met deze oplaadbare elektrische lunchbox kun je altijd en overal genieten van een warme maaltijd.

Heatbox was één van de vijftig Nederlandse startups die met Prins Constantijn naar de CES (Consumer Electronics Show), in Las Vegas gingen; de grootste consumentenelectronica beurs ter wereld.

Lees ook:  Geef eens een abonnement op lokaal lekkers!

Jullie logo op zo’n Heatbox, is dat een idee waar je warm van wordt?