Nieuwe onboarding cadeaus (2023)

Zin om te starten! Een onboarding cadeau is verengelst jargon voor een welkomstgeschenk voor nieuwe medewerkers. Ben je benieuwd wat bedrijven in hun onboarding kit stoppen? De oogst van de afgelopen maanden: letterlijk en figuurlijk emmers vol gadgets, een klavertje vier in kweekpot en best veel Cellofaan…

Opvallende en originele onboarding cadeaus van dit moment. Wat vinden nieuwe medewerkers leuk om te krijgen als cadeau?

Om jou de moeite te besparen heb ik het eerste kwartaal van 2023 verschillende social media kanalen afgestruind op zoek naar de nieuwste onboarding cadeaus. Het resultaat van mijn zoektocht heb ik in dit artikel opgesomd in een top 10. Onder elke foto lees je de reactie van de medewerker.

Top 10 onboarding cadeaus 2023

onboarding cadeautjes met persoonlijke welkomstboodschap

Een nieuw jaar met een nieuw begin! Komende week ga ik starten bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling te Oss. Mooi om weer bezig te kunnen gaan zijn met bijzondere ontwikkelingen en mooie projecten. Net voor het kerstreces al kennis kunnen maken met enkele nieuwe collega’s en deze week per post een mooi welkomstpakket mogen ontvangen met een persoonlijke kaart. Zin om te starten!

onboarding kit van de poelgeest

Vandaag mijn welkomstpakket ontvangen! super blij mee, kan niet wachten om te beginnen.
#nieuwejob #vanpoelgeest

onboarding cadeau klavertje vier en bidon

Vandaag ben ik begonnen als recruiter bij Delta-N, via Timetohire! Supertof, want ik ken deze mooie club al een paar jaar. Hoe gaaf is het om dan ook de gelegenheid te krijgen om de organisatie van haver tot gort te leren kennen én te helpen groeien? Met dit mooie welkomstpakket (in het potje zitten zaden voor klavertjes vier) is de toon alvast gezet! Word jij de volgende die zo’n mooi pakket in ontvangst neemt? We hebben diverse vacatures openstaan, waaronder voor een SharePoint Consultant, Cloud Consultant, Accountmanager Detachering en DevOps Consultant! Interesse? let me know!

Wat een goed begin bij Würth Nederland deze week! Maandag werd ik onthaald door slingers en een welkomstpakket van Spoor 3 HRM. Dank je wel voor de goede benadering en begeleiding vorig jaar en deze leuke attentie! Mijn collega’s hebben me zo goed mogelijk ontvangen; Carnaval en corona houdt dat niet tegen ;-)! Ik heb zin in aankomende week. Een 2 daagse welkomstraining en een meeloopmiddag op een van mijn afdelingen!

adcase onboarding cadeau chocolade reep

Leuke verrassing bij thuiskomst een welkomstpakket van mijn nieuwe werkgever. Een warm welkom van de nieuwe collega’s bij Adcase, waar ik vanaf 1 maart in dienst treedt.

Heel attent welkomstpakket mogen ontvangen van ARP Nederland B.V. Dank voor het warme welkom

onboarding cadeau in emmer

Na ruim 23 jaar gewerkt te hebben bij Dirkzwager vandaag gestart met een nieuw hoofdstuk in mijn werkzame leven. Per 1 april ben ik werkzaam als HR adviseur bij Dayes te Duiven. Vandaag een goede start gehad met een warm welkom en leuk welkomstpakket. Leuk om zo een deel van de producten al snel te leren kennen. Sorbo is uw hulp in huis……

welkomstpakket emmer for farmers

Eerder zijn we bij ForFarmers gestart met `Krachtvoer voor jouw ambitie’. Zo geven we meer smaak en kleur aan ForFarmers als werkgever. Daarom hebben we per 1 maart een tof welkomstpakket beschikbaar gemaakt voor iedere nieuwe collega en stagiaire! Een emmer vol welkom, op je eerste dag of in je eerste week 🙂

onboarding kit bol bestseller boek

Per 1 maart zal ik beginnen als SEO specialist bij bol.com. Het gaat meteen leuk van start door het welkomstpakket wat ik ontvangen heb! Ik kijk uit naar komende woensdag.

noardwest fryslan welkomstgeschenk medewerkers

Wat leuk! Vandaag een ‘warm’ welkomstpakket mogen ontvangen. Per maart ga ik aan de slag bij De Dienst Noardwest Fryslân. Een stap in een voor mij nieuwe sociale werkomgeving. Heel veel zin in.

Waarom is een onboarding kit een goed idee?

  1. zorgt ervoor dat medewerkers sneller van start kunnen gaan
  2. goede manier om je merk te promoten
  3. laat een positieve indruk achter, kweekt loyale medewerkers
Lees ook:  Grammy Goodiebag items 2023

Om verschillende redenen is de onboarding kit populair geworden. Allereerst is na diverse lockdowns, ten tijde van de corona crisis, het hybride werken voor veel bedrijven de norm geworden. Een onboarding pakket helpt bij een inwerkperiode die (deels) op afstand plaatsvindt om nieuwe medewerkers zo snel mogelijk te integreren. Elke manager weet het belang van een warm welkom voor nieuwe collega’s. Het onboarding pakket combineert nuttige informatie, zoals belangrijke contactpersonen, kantoorregels, veelgestelde vragen, met praktische kantoorartikelen en leuke onboarding cadeaus.

Ten tweede is deze vorm van branded merchandise een goede manier om je merk te promoten. Door de krapte in de arbeidsmarkt hebben bedrijven baat bij elke vorm van positieve free publicity die bijdraagt aan hun employer branding doelstellingen. Zoals de voorbeelden in dit overzicht laten zien worden pakketten met leuke branded goodies en merchandise veel gedeeld op social media!

En last but not least, op dit moment is een origineel onboarding cadeautje gewoon een hele leuke verrassing en warm welkom voor nieuw personeel. Door het geven van een welkomstpakket, laat je zien dat je personeel waardeert en dat je bereid bent om iets extra’s te doen. Dat levert een positieve eerste indruk op, de perfecte basis voor een loyale collega.