THE GOOD CUP

The good Cup is de oplossing voor de miljarden drinkbekers die, al dan niet inclusief plastic deksel, jaarlijks in vuilnisbakken of de berm verdwijnen. In het beste geval worden wegwerp drinkbekers verder in de keten verbrand. Miljarden disposables kwijnen heel langzaam weg in vuilnisbelten. Vaak zien ze eruit alsof ze van een soort karton gemaakt zijn; maar de meeste zijn in elk geval van binnen bekleed met polyethyleen. Minder dan 1% van al die bekers wordt gerecycled.

kpm to go beker

‘verantwoorde’ consumenten slepen een duurzamer alternatief met zich mee, zoals deze fraaie van de Königliche Porzellan-Manufaktur in Berlijn. Maar die KPM Kurland to-go beker is dus van porselein en kost bijna € 80 – en het deksel is nog steeds van kunststof. Met opdruk vanaf €110.

THE GOOD CUP is een opvouwbare en composteerbare koffiebeker – zonder plastic deksel

Ontwerper Cyril Drouet ergerde zich dood aan deze verspilling. Hij besloot op zoek te gaan naar de ultieme duurzame drinkbeker voor eenmalig gebruik – en vond er een.

Daarvoor moest hij wel eerst in drie jaar tijd meer dan 1.000 eigenhandig gemaakte probeersels te verbranden – tot hij eindelijk de eerste praktische en plasticvrije koffiebeker had uitgevonden: The Good Cup.

The Good Cup 

Deze inmiddels natuurlijk gepatenteerde beker is gemaakt van biobased en gemakkelijk composteerbaar papier en lijkt qua design op de kartonnen container die je wel ziet bij afhaalnoedels. De bovenste kleppen kun je naar beneden vouwen, tot ze met een geruststellend geluid vastklikken; vaarwel plastic deksel. De beker is morsbestendig, en om suiker toe te voegen druk je de bovenkant gewoon even naar beneden. 

voordelen good cup opvouwbare wegwerp beker

Om bestand te zijn tegen de hete vloeistof is de waterdichte ‘voering’ gemaakt van BioPBS, een 100% biologisch afbreekbaar polymeer. Volgens ChoosePlanetA, opgericht door Drouet, vermindert dit ontwerp de opslagruimte, het transportvolume en de CO2 voetafdruk van de koffiebeker met 60%. Bovendien is hij goedkoper dan andere milieuvriendelijke alternatieve bekers.Steeds meer landen proberen plastic bestek en verpakkingen voor eenmalig gebruik te verbieden vanwege de enorme belasting die ze op het milieu leggen. In Frankrijk zijn wegwerpbekers nu al verboden tenzij ze composteerbaar zijn, de rest van de EU zal snel volgen. De Good Cup met jullie logo versterkt je groene verhaal!