Merchandise voor zoom heldin: Jackie Weaver

Jackie Weaver merchandise populair nadat Britain’s worst Zoom meeting viral gaat

Hoe gaaf is dit?! De Jackie Weaver merchandise gaat even hard viraal als haar beruchte Zoom meeting.

Het zou me niet verbazen als er binnenkort in het Verenigd Koninkrijk een standbeeld voor Jackie Weaver wordt opgericht. En moeders zullen hun kleindochters op dat standbeeld wijzen, en benadrukken hoe belangrijk het voor vrouwen is om in verzet te komen tegen het hooghartige en agressieve gedrag van mannen tijdens (zoom)vergaderingen.

Zoom meeting gaat viral

Dromen mag! Hoe dat ook zij, Jackie Weaver is geheel onverwacht de virale heldin van (in elk geval de helft van) Groot Britannië geworden. Ze heeft het geleuter en gezeur over Covid even doen verstommen. Weaver hostte ( hostete?) een bijzondere (in alle opzichten) zoom-vergadering van de commissie voor ruimtelijke ordening en milieu van de Handforth parish council. Dat is een soort regionale wijk- of kleine gemeenteraad.

De beelden daarvan kwamen op YouTube terecht en gingen snel viral. Te zien is, hoe mannelijke politici trachten om de vergadering naar hun hand te zetten, en hoe een onverzettelijke Jackie hen de mond weet te snoeren.

Parish Council Zoom meeting die viral ging

You have no authority here!

De vergadering dreigde in chaos te vervallen, zodat Weaver besloot de hinderlijkste deelnemer, Brian Tolver, eruit te gooien. Maar deze Brian was eigenlijk de voorzitter, dus dat ging niet zonder slag of stoot – de vice-voorzitter roept wanhopig dat deze actie tegen de “STANDING ORDERS !!!!!” is. Tolver zelf kan nog net de inmiddels iconische zin schreeuwen: “You have no authority here, Jackie Weaver. No authority at all!”

Lees ook:  KFC merchandise vliegt als gebraden kippetjes de winkel uit

Jackie Weaver merchandise als standbeeld

Waarom ik deze smakelijke anekdote hier deel? Nou, omdat – je verzint het niet – het viraal gaan van Jackie Weaver onmiddellijk zorgde voor een zondvloed aan Jackie Weaver merchandise. 

En eigenlijk is die hele verzameling van mokken, wenskaarten, t-shirts, stickers en what not die nu door haar kordate optreden het Verenigd Koninkrijk overspoelt ook een echt standbeeld voor deze vrouw, of niet soms?

Bron: The Independent