McDonalds Pokemon kaarten voor woekerprijzen op ebay

Eerder overkwam het al Starbucks, nu is ook voor McDonalds met hun Pokémon spaaractie té succesvol geworden. 

Eind vorige eeuw wist de fastfoodgigant miljoenen happy-meals aan de man (vrouw of onbestemd geslacht) te brengen door mini Beany Babies erbij weg te geven. Nu verpakt (of liever verpakte inmiddels) McDonald’s USA begin deze maand elke Happy Meal in een Pokemon Pikachu-doos. Naast de ‘gezonde hap’ krijg je bij elke maaltijd 4 Pokémon-ruilkaarten (inclusief een holografische, exclusief voor McDonald’s) en een verrassingsgeschenk.

Er zijn meer dan 50 verschillende kaarten die de gelukkigen kunnen verzamelen – daarvoor moet je dan dus waarschijnlijk wel minstens 25 SmallMacjes kopen…

De hele campagne telt ook nog in de McDonald’s Happy Meal-app een aantal nieuwe Pokémon-stickers, en kleur- en puzzelplaten die de kinderen kunnen downloaden via happymeal.com. 

McDonalds Pokémon kaarten raken uitverkocht vanwege scalpers

Prima toch? Nou ja… als je weet dat bepaalde Pokémonkaarten welhaast hun gewicht in goud waard zijn, had je het vervolg kunnen verwachten. Net als bij de koffertjes van Starbucks werden er via social media allianties gesmeed om zoveel mogelijk happy meals (liefst in bulk) te kopen. Al snel waren de eerste vestigingen volledig uitverkocht. En inmiddels bieden deze zogenaamde scalpers (“a person who resells shares or tickets at a big profit’’) een doos met 100 pakjes kaarten op eBay aan voor $1000, losse pakjes gaan over de digitale toonbank voor tussen de $5 en $20 – meer dan het hele happy meal moet kosten. De maaltijden zelf schijnen ze niet zelden weggegooid te hebben, of in het beste geval aan het Leger des Heils o.i.d gegeven. 

Lees ook:  PLUS Oranje Plaids WK 2022
https://twitter.com/redphoenixcards/status/1359184016096788488

Klachten

Op diezelfde sociale media wordt dus nu ach en wee geroepen, omdat die scalpers nauwelijks presentjes overlaten voor de kinderen die gewoon willen genieten van hun happy meal en een voor een de complete kaartenserie willen bemachtigen. Dat kon natuurlijk niet de bedoeling zijn. Op mcdonalds.com/us is niets meer over de actie te vinden…