Hope tape brengt vermiste kinderen onder de aandacht via 620k bezorgdozen

De hope tape van Cheil Worldwide is een originele manier om vermiste kinderen op te sporen via de post!

Op International Missing Children’s Day (25 mei) kondigden Cheil Worldwide en de Korean National Police Agency (KNPA) een interessant en inspirerend initiatief aan, met de lancering van de HOPE TAPE-campagne. 

Met dit plakband willen beide partners meer aandacht vragen voor het probleem van langdurig vermiste kinderen. In Zuid-Korea alleen al worden 661 kinderen al langer dan een jaar vermist, en 638 daarvan al meer dan vijf jaar.

tape bedrukt met vermiste kinderen korea
postbezorger geeft pakket met bedrukte hoop tape vermist kind
origineel voorbeeld bedrukte tape politie korea vermiste kinderen

Verpakkingstape bedrukt met gezichten van kinderen

Het nieuwe plakband bevat informatie over 28 kinderen, een foto gemaakt rond het moment van vermissing plus een met kunstmatige intelligentie geproduceerd beeld van hoe zij er waarschijnlijk nu uit (zouden) zien.

Daarnaast is er een QR-code voor de speciale mobiele app van de politie, waar mensen vermiste kinderen kunnen melden en zoeken, en vingerafdrukken van hun kinderen kunnen uploaden die later kunnen worden gebruikt in geval van verdwijning.

The Police are citizens, The citizen is the police.

Motto Koreaanse politie

Bewustzijn creërenWij hebben nu het Amber alert systeem. Maar misschien ben je ook bekend met bedrukte melkpakken die in Noord Amerika werden gebruikt. Harde cijfers over het aantal vermissingen dat is opgelost door de melkpakken zijn er niet. Maar ik weet zeker dat dit soort acties veel mensen bewust maakt van onopgeloste vermissingen.

Hope tape maakt van coronanood een deugd!

Ook in Zuid-Korea worden nu door de Corona-lockdown extra veel on-line bestellingen gedaan. Volgens Seongphil Hwang, creatief directeur van Cheil, een fantastische kans om informatie over vermiste kinderen tot in de huiskamer te verspreiden. De tape wordt van mei tot en met juni gebruikt om 620.000 van de pakketten te verzegelen – een heel nieuw kanaal voor de zoektocht naar die vermiste kinderen.

Lees ook:  Cake met je logo bedrukken

De KNPA vraagt met deze campagne op indringende wijze medewerking van burgers in het hele land, om de families van vermiste kinderen te steunen en wellicht wat nieuwe hoop op een goede afloop te geven. “Met deze HOPE TAPE-campagne willen we de aandacht vestigen op deze vreselijk trieste situatie. ”