Linkse politica prijst haar merchandise uit de markt

Boze reacties op prijsbepaling zelfgedrukte ‘eerlijke’ kledinglijn

Duurzame merchandise AOC: te duur

Alexandria Ocasio-Cortez (New York, 13 oktober 1989) is een Amerikaans politica en activiste. Sinds 2019 zit ze als het jongste vrouwelijke congreslid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Afgezien van dat feit krijgt zij veel nationale en internationale aandacht vanwege haar, zeker voor Amerikaanse begrippen, extreem linkse opvattingen. Zeg maar iets tussen Bij1 en Groen Links in.

Alexandria Ocasio Cortez merchandise te duur

Als Amerikaanse heeft zij natuurlijk wel haar eigen merchandise-shop. Hier kunnen fans en haar kiezers steunen door de aankoop van een brede selectie aan ‘duurzame’ merchandise en goodies met al dan niet opruiende revolutionaire opdruk. 

tax the rich sweater aoc

AOC merchandise: te duur

Met de prijsstelling van haar meest recente assortimentsuitbreiding reed AOC, zoals zij gemeenlijk aangeduid wordt, een scheve schaats. Een sweatshirt dat een paar dollar kost te koop aanbieden voor $ 58? Blunder!

“At $58.00 for a sweatshirt, you’re not taxing the rich, you’re overcharging the stupid!”

Slechts een van de vele boze reacties op haar laatste aanwinst.

Het commentaar dat AOC krijgt op haar hoge prijzen is niet mals. “Met $ 58 voor een sweatshirt belast u niet de rijken, maar de domme mensen!”. En $25 voor zo’n simpel bedrukt HEMA-rompertje, is ook lichtelijk overdreven, vind ik:

duurzaam rompertje merchandise aoc te duur

Reactie AOC

Alexandria Ocasio-Cortez reageerde snel op de kritiek. De prijs was niks mis mee, volgens de linkse Democraat, omdat de campagneproducten werden gemaakt door vakbondsarbeiders in de VS en niet in China. Dit in tegenstelling tot Trump’s merchandise. Wat natuurlijk niet helemaal klopt, aangezien de promotionele producten van zijn leverancier ACE specialties 100% made in USA zijn.