Biden’s merchandise team haakt snel in op viral

Snel, sneller snelst met merchandise

Zo verkoop je 35.000 bedrukte vliegenmeppers in minder dan 24h

Op 7 oktober debatteerden de kandidaten voor het Amerikaanse vice-presidentschap Mike Pence ( team Trump) en Kamal Harris ( team Biden). Van de inhoud heeft niemand wat onthouden, laat staan dat mensen overtuigd werden om voor de andere kandidaat te kiezen. Wat vooral bleef hangen, en daar stonden de dag erna de media vol mee, was dat er op een gegeven moment een vette zwarte vlieg op het witte haar van vice-president Mike Pence landde, en daar twee minuten en drie seconden bleef zitten. Ja, natuurlijk hebben veel journalisten dat precies getimed.

Het duurde maar een paar minuten voor de eerste twitterberichten over de vlieg verschenen. En geloof het of niet: een half uur nadat het debat was afgelopen bood het Biden-campagneteam op hun site  al bedrukte vliegenmeppers aan, compleet met Biden- logo en de slogan ‘Truth over Flies’. Truth over lies is een van de standaard-slogans van de Biden/Harris campagne

De razendsnelle merchandise actie was populair, binnen 24 uur hadden ze 35.000 van die bedrukte vliegenmeppers verkocht à raison van $10,- 

bedrukte vliegenmepper joe biden merchandise

Snelle merchandise actie

Op Mashable.com vertelt Zach McNamara, merchandise director van de Biden campagne, hoe ze in staat waren om zó snel te reageren op een toevallige gebeurtenis, toen die ‘viraal’ ging.“Wij volgen als team het debat en de social media. Tegelijk werken we samen op een Slack kanaal, waar we onmiddellijk beginnen te brainstormen. Alle ideeën mogen, negen van de tien keer is het niets,  maar niet zelden hebben we snel een levensvatbaar idee.

Lees ook:  Verbiedt branded merch van en voor whisky!

Bedrukte vliegenmeppers leverancier

Toen die vlieg viraal ging vonden we een oude foto van Biden met een vliegenmepper in zijn hand en toen pasten ineens alle stukjes van de puzzel. We vonden een leverancier die snel US-made vliegenmeppers kon leveren, de woordspeling lag voor de hand, we tekenden het plaatje van de blauwe vliegenmepper en gooiden het op de site.”