Unox Nieuwjaarsduik 2020: in blik

Als de mensen niet naar de zee mogen komen, brengen we de zee gewoon naar de mensen!

Unox deelt gratis Unox mutsen, soep en blikken zeewater uit met de Unox Nieuwjaarsduik 2020

Elk jaar weer stort(t)en duizenden zich op 1 januari in het koude zeewater van Scheveningen. In de provincie wordt deze wanhoopsdaad op grote schaal nageaapt in zoet water. Altijd goed voor een paar plaatjes van schaarsgeklede dames met Unox-mutsjes, zullen we maar zeggen. Mij krijgen ze zo gek niet.

Maar ook hier gooit Covid roet in het water. De niewjaarsduiken gaan niet door. Er is alles op alles gezet om de duik toch te organiseren, laat Alex Schuttert van de Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland weten in het programma West Wordt Wakker op Radio West. En dat doet na al die jaren  best een beetje pijn.

verlaten strand unox nieuwjaarsduik 2020 reclame
Verlaten stranden tijdens de nieuwjaarsduik 2020 door Corona

Gratis unox mutsen en blikken zeewater + erwtensoep 

Sponsor Unox blijft denkelijk niet zitten met duizenden mutsjes, en heeft in elk geval ook nog eens duizenden blikjes van 1 liter besteld. Blikjes met de opdruk “nieuwjaarsduik uit blik 2021’, die gevuld worden met – niet erwtensoep, maar gewoon zeewater uit de Scheveningse haven. Mensen die zich opgeven voor het o zo frisse event krijgen twee blikjes Schevenings water toegestuurd, zo te zien inclusief… dat felbegeerde mutsje!

gratis unox muts unox nieuwjaarsduik 2020 actie

Een frisse blik op 2021

‘Als de mensen niet naar de zee mogen komen, brengen we de zee gewoon naar de mensen. Met de Nieuwjaarsduik uit Blik hebben we een mooi alternatief. Hopelijk wordt het net zo leuk!’, zegt Schuttert. ‘Je kunt het zeewater – uit de Scheveningse haven – zo thuis over elkaar uitgieten en elkaar toch gelukkig nieuwjaar wensen.’ En een leuke foto of video van deze actie op social media plaatsen natuurlijk! 

Lees ook:  10 Leukste Makro kerstpakket ideeën 2020

De Nieuwjaarsduik is niet meer weg te denken bij de start van het nieuwe jaar

Esther van Spronsen, Unox

‘De Nieuwjaarsduik is niet meer weg te denken bij de start van het nieuwe jaar’, zegt Esther van Spronsen van Unox. ‘We denken dat iedereen graag 2020 van zich wil afspoelen om met een frisse blik [pun intended?] 2021 te beginnen.’ En om reclame te maken voor Unox, dat spreekt. Oh ja – voor elk verzonden blik gaat ook nog eens een liter erwtensoep naar de Voedselbanken, dat mogen we natuurlijk niet vergeten!

Actievoorwaarden: De actie loopt van 1-12-20 t/m 20-12-20. En deelname is geheel gratis. Je ontvangt het gratis pakket gevuld met twee blikken Noordzeewater, twee Unox mutsen en een blik Unox erwtensoep via de website www.unox/nieuwjaarsduik.nl

Update – Helaas. Alle blikken met écht Noordzeewater zijn helaas al op. Het enthousiasme van Nederland heeft ons echt verrast! Iedereen blijkt flinke behoefte te hebben aan een frisse start en een koude plens water. Dat snappen we heel goed, het is een bijzonder jaar geweest. Daarom zijn we druk bezig met een alternatieve oplossing om toch zoveel mogelijk mensen mee te laten doen aan een massale thuisduik op 1 januari om 12 uur.

Unox nieuwjaarsduik 2020 reclame