TEST: Bird Brewery speciaalbieren als relatiegeschenk

Beter te vroeg dan te laat, tijd heeft vleugels geen teugels – zoals modehuizen en inkopers nu al bezig zijn met voorjaar 2023, zo zijn verstandige in- en verkopers van relatiegeschenken nu al bezig met de volgende feestdagen. Ben je van plan om iets te (ver)geven met de Paasdagen, dan is het verstandig om nu al te beginnen. En échte planners denken nu al weer aan december 2022 en wat daar allemaal voor geregeld kan en moet worden.

Overdreven? Integendeel, vindt Bird Brewery uit Diemen. Vorig jaar had deze kleine brouwer zó veel succes met zijn Kerstmus-kerstbier, dat ze niet aan de vraag konden voldoen. Daarom, melden ze, “hebben we besloten ons kerstbier( in luxe 75cl. fles met champagnekurk) veel eerder aan te bieden. Zo kunnen we eind van het jaar genoeg brouwen om aan alle vraag voldoen!”

Speciaal biertjes voor de relatiegeschenkenmarkt van Bird Brewery

Unieke speciaalbieren voor de feestdagen

Zoals uit de meegestuurde pdf blijkt, willen ze ook voor andere bijzondere gelegenheden voldoende voorraad hebben. Dus als je nu al weet dat je dit jaar een speciaalbiertje wilt weggeven, zorg dan dat je er op tijd bij bent! The early bird catches the worm… 

Ervaring

Nu moet ik eerlijk toegeven dat Brouwerij Bird Brewery voor mij onbekend was. Dus we hebben alvast de proef op de som genomen en enkele speciaalbieren voor jullie getest. Onze ervaring is uitstekend! De stevige verpakking, met leuke woordspelingen maken het een geschikt cadeau. We testen een set met biertjes, en enkele grote bierflessen met feestelijke champagne kurk. 

Lees ook:  30 seconds borrelpakket

Smaak

Op de verpakking staat: “toegankelijk zijn voor velen én bijzonder voor de kenner.” Nu geef ik toe geen kenner te zijn, dus voor de bierliefhebbers kan ik niet spreken. Maar gelukkig is het bier dat wij dronken van Bird Brewery ook echt goed doordrinkbaar, en toch smaakvol. Met een relatiegeschenk wil je niet een té experimenteel biertje geven, al is een gewoon pilsje natuurlijk not done. Daarom is ons oordeel dat ze een zeer smakelijk en goed aanbod hebben. We kijken uit naar de nieuwe bieren van 2022.

Over Bird Brewery

De Nederlandse brouwerij won in de afgelopen jaren ruim 25 awards met hun bieren, waaronder beste Saison en IPA van Nederland. Bird Brewery is opgericht door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Beiden met een achtergrond in de bierwereld (o.a. oprichter BierLab, oud-bestuurslid PINT en gediplomeerd biersommeliers) en een duidelijke visie op bier.