Snugz USA voegt AR toe aan catalogus

Bekijk relatiegeschenken in 3D, gewoon online, zonder app of software.

Is dit de eerste relatiegeschenken catalogus met Augmented Reality?

Promo-leverancier Snugz is volgens mij de eerste in de branche die via een qr-code driedimensionale Augmented Reality beelden van zijn producten laat zien. Gewoon op de site, zonder app of speciale software.

augmented reality relatiegeschenk catalogus 3d
Scan de QR code met je telefoon. Credits: Snugz USA

Hoe werkt de AR catalogus?

Het is heel erg simpel. Neem je telefoon, scan de QR code – en je ziet wat er gebeurt! Voor zover ik weet hebben ze het alleen nog bij hun assortiment coffee cups geïmplementeerd. Maar producten in 3D tonen is een interessante verrijking van hun visuele communicatie!

Verbeterpunten

Om de Augmented Reality ervaring te verbeteren heb ik een paar tips. Wat nog ontbreekt is de mogelijkheid om een logo te uploaden. Dat helpt inkopers om een mooie presentatie te maken van hun promo product.

Verder is het ook waardevol als je het product in werkelijk formaat virtueel zou kunnen projecteren op je bureau. Vaak vallen de afmetingen tegen als je een artikel ‘in het echt’ ziet. Denk maar aan een bluetooth speaker.

Draai het om!

Online relatiegeschenken kopen kun je met behulp van Augmented Reality makkelijker maken. Maar de techniek is ook interessant voor de ontvangers van promo producten! Bekijk bijvoorbeeld 5 coole voorbeelden van Augmented Reality kerstpakketten of ’s Werelds eerste augmented reality promo t-shirt: Teemoji… dat was 5 jaar geleden.

Lees ook:  Virtuele swag voor avatars in augmented realities