Welkomstpakket bankiers

Retentie-, exit- en welkomstpakketten van banken vallen in ons land onder het beloningsbeleid. De details vind je in de Code Banken (2010) door de Nederlandse Vereniging van Banken.

Vette swag in welkomstpakket voor stagiaires (de toekomstige bankiers) van Goldman Sachs

Kwaadspreken over zakenbanken is in. Toch is een zomerstage bij Deutsche Bank of Goldman Sachs voor veel MBA- of accountancystudenten een droom, zeker dit jaar.

Door de Coronacrisis hoeven ze hun studentenkamer niet te verlaten en duurt de stage gemiddeld slechts 5 weken in plaats van de gebruikelijke 10. Maar ze blijken toch meestal een verhuisvergoeding ($2000) te krijgen, en met uitzondering van de stagiaires bij Deutsche Bank tien weken salaris (ad $1600 per week), zo lezen we in de vakpers

En beter nog: normaal maakten die stagiaires lange uren, zo lang dat banken zoals Goldman Sachs hen vorig jaar verboden tussen middernacht en 07.00 uur op kantoor te zijn. Dit jaar is het anders: de werktijd is voor de virtuele stagiaires formeel beperkt tot 40 uur.

Gewilde duffel bag in welkomstpakket banken

Dat is echter nog niet alles. Bij sommige banken krijgen stagiaires ook extra ‘swag’ cadeautjes. En bij Goldman Sachs lijken die geschenken bijzonder genereus. De jongelui ontvangen elk een ‘welkomstpakket’, geleverd door een alumnus van hun eigen 10.000 Small Businesses-programma. Daarin een zeer gewilde Goldman baker bag! In de kenmerkende duffel bag vind je een waterfles, een draagbare oplader en een Goldman Sachs-pen en notitieblok.

wall street banker bag original design warden brooks
Credits: Warden Brooks

Banker bag: statussymbool en iconisch fashion statement

Die banker bags, de cilindrische canvas tassen met stukjes Wall Street-branding erop zijn blijkbaar super hot. Warden Brooks claimt de ‘enige echte’ banker bag leverancier te zijn. Alle geschenken zijn recyclebaar natuurlijk. Andere banken houden het bij een t-shirt met logo, soms van een goed doel. Citibank doneert rechtstreeks de waarde aan zo’n goed doel. 

Lees ook:  Tas van plastic of katoen: wat is beter?

Wat blijkt? De verwende generatie-z is niet eens dankbaar voor de cadeautjes. Iemand heeft op eBay al haar Goldman Sachstas voor $ 100 te koop aangeboden, net als een GS moleskine-notebook en een GS-pen… Ik kan je verklappen, de inkoopprijs van deze relatiegeschenken ligt een stuk lager!

Custom made onboarding kit

In ons land krijgen stagiaires ook vaak creatieve cadeautjes, maar meestal pas als ze weer weggaan. Het verwelkomen van nieuwe collega’s met een giftbox is echter steeds gebruikelijker aan het worden. Doen jullie dit nog niet? Pak je onboarding dan ook professioneel aan, met een eigen welkomstpakket voor nieuwe medewerkers

voorbeeld welkomstpakket-new-hire kit personeel offerte
Personaliseer een welkomstpakket met je eigen branding en voeg je eigen corporate swag toe!