Waardeer vakmanschap met je geschenken!

Onlangs brak ik hier nog een lans voor het trots vieren van je eigen vakmanschap, in en met je relatiegeschenken. Zelf relatiegeschenken maken. Daar moest ik aan denken, toen ik via ondoorzichtige algoritmen op marktplaats ineens werd geconfronteerd met “Klassieke truckmodellen in beton, schaal 1:10″. 

betonnen vrachtwagen als relatiegeschenk

Heel ver van mijn bed, dacht ik aanvankelijk, maar het zal jullie niet verbazen, dat mijn swag-afwijking meteen een belletje deed rinkelen: “Wat een aardig relatiegeschenk voor bijvoorbeeld een vrachtwagenchauffeurs van een transportonderneming!” Niet bijster origineel, zullen sommigen uit die branche zeggen. In de tekst meteen onder bovenstaand intrigerende plaatje staat niet voor niets “Ook naar wens in bedrijfskleuren met reclame. Als uniek relatiegeschenk of jubileum.” 

Ik neem aan dat de maker met die laatste toevoeging bedoelt dat het wellicht ook een leuk kado kan zijn voor een vrachtwagenchauffeur om na 40 jaar trouwe dienst op ’s Heren wegen zo’n model in zijn voortuintje te parkeren. Of zou zij (er zijn steeds meer vrouwelijke vrachtwagenberijders!) daar liever niet meer dagelijks aan herinnerd worden? 

De maker, Wim van den Brink, biedt naast betonnen trucks-met-oplegger ook betonnen personenwagens aan, al dan niet ook in te zetten als bloembak. Een vintage Deux-chevaux of Daffodil, of voor de echte fanaten een ‘Trekkerchassis voorloopas’ (whatever that may be), een hele wereld ging op deze site voor me open.  

Vrachtwagenchauffeur cadeau: vrachtauto of bus als bloembak…?

Vakmanschap is meesterschap, besef ik weer bij het kijken naar dit filmpje. Dat geldt voor de modellenmaker Wim van den Brink uit Stroe, en ook voor de mensen die in jullie organisatie en die van je klanten elke dag hun stinkende best doen. Raak ze in waar ze trots op zijn, dan is je geschenk, zelfs een betonnen vrachtwagenchassis,  zeker en vast een schot in de roos.