Tech Forward promotionele producten versterken innovatief imago – van klant en leverancier

De befaamde consultancy-gigant McKinsey raadt klanten die optimaal mee willen liften op de huidige technologie-boom aan, een all inclusive ‘tech-forward’ attitude en – strategie te ontwikkelen. Immers, de vereiste transformatie heeft alleen kans van slagen als je de uiterst complexe set onderlinge afhankelijkheden tussen systemen en beleidsinitiatieven kent en beheerst, als je integraal in control bent. Zie hoe de Nederlandse overheid inmiddels in die complexe afhankelijkheden vastloopt – al vóórdat er geautomatiseerd wordt! De omgevingswet is een fraaie casus van hoe het niet moet.

Tech forward promotionele artikelen ‘ winnen’

Ik zat dus te peinzen over de vraag hoe je als ‘eigenaar’ van een omgevingswet-app (als die er ooit zou komen) een introductiecampagne opzet bij de honderden afdelingen van gemeenten, provincies en departementen die er ooit mee zullen gaan werken. Daar horen natuurlijk high-tech, ‘tech-forward’ promotionele producten bij! Bedrijven en organisaties zijn voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om zichzelf/hun merk(en) te onderscheiden van de competitie. High tech promo’s blijken daarbij een heel eigen en krachtige rol te kunnen spelen, zo stel ik vast.

Moderne promotionele producten zijn nuttig, van hoge kwaliteit en hebben een smetteloze provenance, stelde ik hier al eerder. High tech promo’s ticken al die boxen: ze zijn meestal nuttig, worden vaak gebruikt, ze hebben die broodnodige futuristische aantrekkingskracht, ze trekken de aandacht en verbeteren de zichtbaarheid en betrokkenheid van het merk van de gever aanzienlijk.

Nuttig en duurzaam

In vergelijking met de meeste traditionele promotieartikelen scoren technische gadgets heel goed qua bruikbaarheid en nut. Denk aan draadloze opladers, USB-hubs of Bluetooth-luidsprekers: de ontvangers zijn er blij mee en zullen ze langdurig gebruiken. Ze vergroten dus de merkbekendheid, zorgen dat klanten klant blijven en laten de tevreden gebruikers dagelijks zien van wie ze het ding cadeau kregen.

Lees ook:  10 coolste 3D powerbanks van WattzUp Power

Onderstrepen een modern en innovatief merkimago

High-tech promotieartikelen verhogen onmiddellijk de gepercipieerde waarde en moderniteit van je merk. Door je organisatie te associëren met geavanceerde technologie, positioneer je haar als een vooruitstrevende en innovatieve speler in de markt – en onderscheid je je van de concurrent die nog mokken weggeeft.

Spreken de nieuwe jonge en digitale consument aan

In deze tijd, waarin digitale geletterdheid steeds meer een sine qua non is, spreken tech-forward promo’s juist technisch vooruitstrevende relaties/consumenten aan. Ze sluiten aan bij de levensstijl en voorkeuren van de nieuwe demografische segment van niet-digibeten met hun geheel andere life style, voor- en afkeuren.

Gedenkwaardige ervaringen creëren

Ge(s)laagde hightech promotieartikelen creëren vaak een forse ‘wow’ en biedende ontvanger onvergetelijke ervaringen. Producten met VR of AR-extra’s en innovatieve functionaliteiten bieden interactieve ervaringen die een blijvende indruk achterlaten. en daardoor zorgen voor meer (digitale) mond-tot-mondreclame.

Groene technologie

Met een groeiende focus op duurzaamheid worden milieuvriendelijke technische producten zoals opladers op zonne-energie of milieubewuste technische accessoires populairder. Ze helpen bij het promoten van een merk als milieuvriendelijk.

Deelbaar en trendy

Tech-forward promotionele producten zijn vaak ‘share’-waardig. Gebruikers zijn eerder geneigd om hun ervaringen met innovatieve gadgets op sociale media te delen, waardoor het bereik van je merk organisch wordt vergroot.

Focus op forward-tech is meer dan een sales strategie

Technologisch vooruitstrevende promotionele producten opnemen in je assortiment is meer dan alleen een strategische zet. Het is een stap in de richting van het positioneren van je eigen merk als leider op het gebied van innovatie en moderniteit in promotionele producten. Neem het advies van McKinsey serieus: je moet ook high tech services bieden bij je forward-tech assortiment.