Vaderdag promotiecampagne: verkoop de toekomst als merch

Over een paar dagen is het vaderdag. Ik denk aan je, pappie! Vooral vanwege de nieuwe vaderdag promotiecampagne van bierbrouwer Miller, die we hier eerder hebben besproken vanwege hun bier kerstballen en het vaccinatie t-shirt.

Help your friend celebrate fatherhood with an investment that will really pay off.

Hoe verzin je een originele (Out-of-the-box) promotiecampagne rond vaderdag? 

Nou, richt je voor de verandering eens op aanstaande of heel verse vaders, verzon Elizabeth Hitch, senior director of marketing bij Miller Lite.

bier obligatie vaderdag cadeau

Het aanbod aan de jonge vaders: verzeker je met een bierobligatie van een gratis biertje voor de dag waarop je kind 21 wordt. En dus in de States bier mag drinken – we blijven wel zorgvuldig binnen de lijntjes… 

Met andere woorden: betaal nu ($5) dan krijg je over 21 jaar een sixpack Miller Lite uitgekeerd. 

Bier Obligatie

Miller krijgt veel gegevens van je – en je betaalt daarvoor ook nog. Die beer-bond blijft dus 21 jaar ingelijst aan de muur hangen in pappies man cave: 21 jaar lang gratis reclame. Bovendien vangt Miller $5 om te beleggen. Stel dat ze een gemiddeld rendement van 4% halen, dan groeit die $5 in 21 jaar tot ongeveer $10, oftewel 100% winst. Wat een gouden idee!

Denk eens na over een eventueel soortgelijke vaderdag promotiecampagne. Stel jullie geven een merchandise-obligatie uit – wat durven jullie te garanderen? Denk wel aan de kleine lettertjes in verband met klimaatverandering, oorlog en natuurrampen!

Lees ook:  Waarom mannelijke relatiegeschenken trending zijn + 3 voorbeelden.