USB stick bedrukken met logo tips & tricks

Ben je van plan USB sticks te bedrukken met je logo als origineel relatiegeschenk voor je klanten en medewerkers, maar ontbreekt het je aan inspiratie? De  gepersonaliseerde USB-stick is een van  de beste gadgets die je aan klanten kunt aanbieden. En met reden: het is een  van  de meest praktische en nuttige promo’s  en ze zijn niet duur. 

USB flash drive of USB stick bedrukken: hoe kies je een origineel model? En wat zijn de mogelijkheden?

Je klanten en medewerkers zullen het ding dagelijks (kunnen) gebruiken en daarmee is het een perfect uithangbord voor je organisatie. Maar de vraag is natuurlijk: hoe  kies je het ideale model, dat zowel origineel als ‘indruk wekkend’ zal zijn en blijven?  Met welke factoren moet je rekening houden bij  de keuze?  En hoe laat je een USB stick bedrukken?

  1. USB stick als promotioneel artikel
  2. Soorten USB sticks
  3. Belangrijkste specificaties
  4. Druktechnieken
  5. Verschillende doeleinden
  6. Veiligheid

1. Bedrukte USB sticks zijn een geweldige manier om je bedrijf te promoten

Een gepersonaliseerde flash/ usb stick stelt je als geen ander medium in staat om de waarden en de boodschap van je brand of organisatie over te brengen. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid: een paperless office (kosteneffectiever en beter voor het milieu) met USB sticks als alternatief voor geprint papier / flyers / brochures en een veilige manier van dataopslag. 

Naast je logo kun je op de buitenkant extra informatie bieden (telefoonnummer, adres, bedrijfsnaam, enz.) en op de ‘binnenkant’ kun je gigabytes kwijt, als tekst, catalogus of leuke apps en tools. Zorg wel dat er ruimte overblijft voor de data van de eindklant!

Lees ook:  Kerstmarkt voor bedrijven; zo organiseer je een indrukwekkende kerstmarkt voor je personeel

2. Veel soorten

Omdat er zoveel verschillende modellen met evenzoveel verschillende specs zijn is het van belang  om er een te kiezen die past bij wat je wilt overbrengen en bewerkstelligen. De ‘gewone’ flash drive is in principe universeel inzetbaar en komt in alle kleuren, vormen en materialen die je maar kunt verzinnen. 

Wil je iets speciaals, dan kun je de stick laten omringen door soft PVC in bijna elke 3D vorm die je kunt verzinnen. Van broodje-met tot ruimteschip, van kunst tot kitsch. Je kunt er een multifunctioneel instrument van maken, al dan niet met led – je kunt ermee choqueren en mee amuseren. Vanzelfsprekend zijn ze er ook als ‘ecologisch statement, met hout, kurk, bamboe of gerecycled materiaal. 

3. Belangrijkste specs

Een van de belangrijkste criteria voor zowel de eindgebruikers als je portemonnee is de omvang van het geheugen. Wil je gegevens van je organisatie erop zetten (catalogi, productfoto’s, software enz.)  dan bepaalt dat de vereiste geheugencapaciteit. Wil je een ‘lege’ drive aanbieden die je niet belachelijk maakt, dan zul je dezer dagen minstens 128 Gb kwijt moeten kunnen op het ding. Er zijn er ook die 2 terabyte aan gegevens kwijt kunnen!

Denk ook aan het type: voor professioneel gebruik zonder hinderlijke beperkingen heeft een USB 3.0 (release jaar 2008) of USBc flash drive de voorkeur boven USB 2.0 (release jaar 2000). Die is compatibel met de modernste computers en heeft een hogere transmissiesnelheid dan de USB 2.0-sticks. Maar is ook duurder in de aanschaf!

Verder zit er nog een verschil in de manier waarop de data wordt opgeslagen. De prestaties en betrouwbaarheid zijn nauwkeuriger als je USB stick een TLC (Triple Level Cell) heeft dan een SLC (Single Level Cell). Daartussenin zit MLC (Multi-Level Cell).

  • Geheugencapaciteit
  • Snelheid ( 2.0 /3.0)
  • USB chipformaten
Lees ook:  Apple: meer bewegen = meer winst (vitaliteit kado tips)

USB stick bedrukken

Nu heb je de perfecte specs, vorm en type drive gekozen. Hoe ga je de USB stick bedrukken? Welke druktechniek je het beste kunt gebruiken hangt sterk af van het materiaal waar de USB stick van gemaakt is. Roestvrij staal en hout kun je het beste laten graveren – zeer milieuvriendelijk en mooi. Andere materialen zul je moeten laten bedrukken – let op (niet) giftige inkt. Maar je kunt ook gebruik maken van doming. Dat zijn van die bolle doorzichtige dikke stickers, waardoor je logo een soort 3D effect krijgt.

Bepaal hoe je de usb stick wilt (laten) gebruiken

Werken de medewerkers (van jezelf of van je klanten) in weer en wind, zorg dan voor drives die tegen een stootje kunnen. Credit card flash drives nemen weinig ruimte in, zelfs in de portemonnee of telefoonhoesje. Er zijn ook micro flash drives – daar kan nauwelijks een logo op natuurlijk. En voor extra beveiliging bestaan er USB sticks met fysieke vergrendelingsmechanismen zoals een cijferslot of USB sticks met een softwarebeveiliging via wachtwoorden en codes.

Veiligheid

Zorg er ten slotte voor dat u  een bestelling plaatst bij een gerenommeerde leverancier die producten van hoge kwaliteit kan en wil leveren. Het laatste dat je wilt is een gadget cadeau geven dat uiteindelijk een trojaans paard blijkt te zijn. We hebben om die reden een checklist gemaakt voor het selecteren van een relatiegeschenk leverancier.