Duurzaam kerstpakket 2022 (best of)

Zoek je een duurzaam kerstpakket? Ik heb urenlang de assortimenten van alle grote kerstpakket leveranciers doorgespit. De meest duurzame pakketten van 2022 zet ik hier op een rij. Maak een groene start met de kerst!

Duurzame Kerstpakketten 2022 vergelijk de top 8 pakketten!

Alleen de beste duurzame kerstpakketten (2022) heb ik uitgezocht en hier voor je verzameld. De belangrijkste criteria die ik gebruik zijn betrouwbaarheid en innovativiteit van de leverancier, gebruik duurzame verpakkingsmateriaal, algehele uitstraling en uiteraard de duurzaamheid van de kerstgeschenken die in het pakket zitten.

  • Betrouwbaar / innovatief
  • Verpakking
  • Uitstraling
  • Keurmerken
bio kerstpakket 2022

Bio is helemaal hot, menig liefhebber van gezond eten en tuinieren is hier dagelijks mee bezig. De basis van dit groene bio-pakket bestaat uit twee kruidenpotten, tuinhandschoenen en een mooi gedecoreerd emmertje voor uw tomaat of basilicum.

kerstpakket duurzaam vogelhuisje 2022

In dit pakket zit een luxe vijfsterren insectenhotel. Verwen de insecten in je tuin! Wereldwijd hebben bijen en vlinders het niet gemakkelijk, draag daarom uw steentje bij en maak het voor de bijtjes in uw tuin of op uw balkon een stuk prettiger.

duurzaam kerstpakket rpet rugzak green-on-the-move

De keuze voor dit duurzame kerstpakket is een bewuste keuze. Naast het feit dat deze rugzak gemaakt is van RPET materiaal, ziet hij er ook nog eens cool uit. Voor het produceren van deze tas zijn 10 PET flessen gerecycled.

kerstpakket duurzaam 2022 Rugzak makro

Denk je aan de winter, dan denk je aan warme chocolademelk met slagroom. Drink het uit de mooie mokken in dit duurzame kerstpakket. De Nörlander rugzak is een super mooie Rpet rugtas. Voor het produceren van de tas zijn 10 PET flessen gerecycled. Van elk ‘Real traveller’ kerstpakket gaat er €1 naar de Plastic Soup Foundation.

Lees ook:  Top 3 Hollandse kerstpakketten 2019
groen kerstpakket bloemzaden duurzaam

In dit duurzame kerstpakket zit een mand die je kunt gebruiken als bloempot vor je kamerplant of voor het opbergen van spullen en speelgoed. Met de duurzame en verantwoorde themalijn BEE maak je een bewuste keuze. De biologische, vegan of vegetarische producten zijn goed voor je personeel én hun omgeving.

recycled kerstpakket fietstas kiezer

Stap eens wat vaker op de fiets! Met deze handige en gerecyclede fietstas (met fietshaken) / shopper is het plezierig boodschappen doen. Deze met klittenband afsluitbare tas is deels (± 30%) gemaakt van gerecycled plastic en dus ook nog eens een duurzame keuze.

kerstpakket mvo shopper kiezer

De shopper / draagtas is gemaakt van gebruikte theezakjes! Handig als duurzame boodschappentas, maar ook voor het verzamelen van bijvoorbeeld oud papier of lege flessen.

duurzaam kerstpakket Botanische borrel 2022

Staat biologisch voorop bij jou en jouw collega’s? Pak een mok thee en geniet van deze heerlijke, stijlvolle en duurzame producten van Bee Friendly. Bee Friendly producten steunen de stichting The Pollinators, zij zetten zich in voor een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten, zoals bijen en vlinders.

Duurzaam kerstpakket is een verantwoorde keuze

Wist je dat bijna alle kerstpakketten eigenlijk al decennia lang ingepakt worden op sociale werkplaatsen? Vroeger was een duurzaam kerstpakket iets voor non-profits en bedrijven actief in de soft sector. Maar steeds meer bedrijven zijn op zoek naar alternatieve manieren om te communiceren over duurzame initiatieven, dat kan direct met duurzame kerstpakketten. 

Wat maakt een kerstpakket duurzaam?

Het begint eigenlijk al bij de verpakking. Het beste is een nuttige en originele kerstpakket verpakking, zoals een tas, kist of opbergmand. Als daar geen budget voor is, zorg er dan voor dat je pakket verpakt is in een kartonnen doos van gerecycled (FSC®-gecertificeerd) materiaal. Kies voor producten van leveranciers met een keurmerk zoals Fairtrade of B corp certificaat. Biologisch heeft ook de voorkeur, en sommige Vegan producten hebben een kleinere ecologische footprint. 

Lees ook:  10 Beste relatiegeschenken webshops - Winnaar 2018: Maxilia.nl

Wat is een FSC® certificering? – De Forest Stewardschip Council (FSC®) is een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd.

En voor Non-food items, meestal de leukste onderdelen van een kerstpakket, kun je kiezen voor circulaire producten. Glas, hout, koffie, papier, plastic en textiel zijn grondstoffen die zich uitstekend lenen voor upcycling en recycling. Duurzame kerstpakketten hoeven niet saai te zijn! Er zijn veel stijlvolle voorbeelden. Succes met (bewust) bestellen!

  • Duurzame (slimme) verpakking
  • Biologisch, Vegan, Fairtrade
  • Circulaire producten